Lokalavisa Hitra-Frøya inviterer til lokale paneldebatter på både Frøya og Hitra. I kveld (onsdag)  går den første paneldebatten av stabelen i kulturhuset på Sistranda. Samtlige partier har gitt tilbakemelding om at de stiller i debatten. På Hitra arrangeres tilsvarende debatt i Hitrahallen torsdag kveld.

Tidligere NRK-journalist Bjørn Nilsen fra Hemnskjela vil være debattleder under Frøya-debatten, med lokalavisas redaktør Bjørn Rønningen som møteleder. Hitra-debatten skal ledes av avisredaktøren, mens lokalavisas daglige leder Svend Sivertsen skal være møteleder.

Sammen ønsker debattlederne å få opp temperaturen i valgkampen og ikke minst få fram for velgerne det som skiller partiene fra hverandre.

- Alle vil jo det beste for Hitra og Frøya, men det er mange veier fram dit. Vi håper å kunne røyke ut hva partiene egentlig mener med ordene i partiprogrammene sånn at innbyggerne vet hvem de stemmer på, sier Bjørn Rønningen.

Debattlederne forbereder spørsmål innenfor en rekke tema de mener er viktig for øyværinger å ha kunnskap om innen valget. De håper i tillegg at diskusjonen vil gå underholdende livlig for seg mellom ordførerkandidatene, og at publikum i salen vil være frampå med egne spørsmål.

- For dette er ingen partilederutspørring i den forstand, men også en åpen debatt, sier Rønningen.

Alle partiene er oppfordret til å stille med egen valgkamp-stand i Frøya kulturhus og Hitrahallen. Dørene åpner en halvtime før selve debatten. Da vil det være mulig å komme på tomannshånd med politikerne, over en kaffekopp. Det samme gjelder i pausen.