Ut-Hitra sportsklubb, Nattseilerne og 4H, fikk hver tildelt 20.000 kroner fra sanitetsforeningen på Melandsjø.

- Vi synes det er viktig å gi noe tilbake til bygda, og spesielt til lag og organisasjoner som arbeider med aktiviteter for barn og ungdom, sier leder i sanitetsforeningen, Ann Kristin Floor. Sammen med resten av sanitetskvinnene har hun samlet inn penger gjennom loddsalg og andre aktiviteter, som fordeles til veldedige formål.

Jonas Raaket, leder i Hjorten 4H, satte stor pris på gaven til klubben, som teller 11 medlemmer fra 10 til 17 år.

- Dette er er til stor støtte for klubben. Vi kommer til å bruke pengene til nytt turutstyr, blant annet telt og lavvo. Vi skal også har fotokurs og matkurs utover våren, så pengene kommer godt med, sier Raaket.

Tove Vike i Ut-Hitra sportsklubb har heller ingen problemer med å få brukt pengene.

- Vi setter veldig stor pris på å få disse pengene. Blant annet håper vi å få ferdig nærmiljøanlegget på Lensmannsjordet i år. Der er planen å få grøftet ut og sådd til med gress. Det neste blir å sette opp et skur som kan brukes til garderobe og en liten kiosk. På sikt håper vi å få ferdig en terrengsykkelbane med lys som kan brukes hele året. En slik oppgradering krever en del penger, sier Vike.

Nattseilerne vil bruke pengene på å engasjerer ungdommen.

- Det er flott å få støtte fra sanitetsforeningen. Vi har noen yngre gutter som er med på å restaurere gamle båter, og vil bruke pengene til å aktivisere dem, sier Stein Barikmo, styreleder i Nattseilerne.