Bakgrunnen for det noe uvanlige hendelsen er at Nidaros Roller Derby inviterer til fest i huset til Powermates MC på Ansnes. Her kan gjestene glede seg til musikk, servering og bartendere på rulleskøyter.

Søndag blir det bingo - og her stiller vertene med rulleskøyter.

Hvorfor legger Nidaros Roller Derby turen til Ansnes? Svaret ligger i Monica Kristoffersen. Hun er hitterværing og spiller nettopp på Nidaros Roller Derby.

– Vi har fått låne huset på Ansnes ei hel helg, og håper å lage noen trivelige dager på Ansnes samtidig som folk blir mer kjent med sporten vår, forklarer Monica.

Kontaktsport

Roller derby er en kontaktsport på rulleskøyter, og utøves primært av kvinner. En kamp mellom to lag spilles på en oval innendørsbane. Det brukes hverken ball eller mål.

Poeng scores ved at en spiller (jammer) fra hvert lag skal passere motspillere (blockere)samtidig som blockerne prøver å stoppe jammeren - og prøver å hjelpe sin egen jammer fram.

– Dette er en tøff og hard kontaktsport, men vi har klare regler på hva som er tillatt og ikke, forklarer hitterværingen som har spilt i to år.

Tilfeldigheter førte henne inn i sporten.

– Jeg kom i kontakt med folk innen sporten, og etter at jeg så en film om roller derby, ble nysgjerrigheten stor. Jeg tok kontaktet med klubben, og dermed var jeg hekta, smiler Monica.

Foreløpig er det bare to lag i Norge som er godkjent for å spille kamper. Foruten Nidaros er det Oslo. De møttes til kamp i sommer. I helga skal Monica og Nidaros spille mot Gølteborg, mens de i slutten av oktober får besøk av et finsk lag.

Men det er flere lag også i Norge, og etterhvert er det grunn til å tro at disse blir godkjente for spill slik at man på sikt kan danne en serie.

Seriøs sport

Monica Kristoffersen understreker at dette er en seriøs sport.

– Tidligere var dette en underholdningssport, hvor damene ofte fikk betegnelsen «Roller-babes». Dette er en betegnelse vi forsøker å komme bort fra. Vi trener hardt og reiser rundt på treningssamlinger, poengterer Monica.

Ruller inn i Fillan

Mange av damene i Nidaros Roller Derby blir å se på Hitra neste helg.

Til bingoen, hvor det blir servert kaffe og kaker på søndag (7.oktober) har klubben blitt sponset med premier fra en rekke forretninger på Hitra. I tillegg har de kontaktet kommunen og frivilligsentralen med tanke på å organisere skyss for eldre som ikke kommer seg dit på egenhånd.

Lørdag vil også damene rulle inn i Fillan sentrum på rulleskøyter for å reklamere for arrangementene samt deres støttespillere.