I slutten av november ga Berit Flåmo beskjed til nominasjonskomiteen i Frøya Arbeiderparti at hun ikke ønsker å satse på fire nye år som ordfører. Dette gjorde at partiet valgte å utsette hele nominasjonen.

Når komiteen legger fram sitt forslag til valgliste i nominasjonsmøtet kommende onsdag, er det med Berit Flåmos navn øverst.

- Jeg var fast bestemt i november på at fire år fikk holde. Men jeg har opplevd et positivt press. Både fra folk i partiet og andre. Det at folk så sterkt ønsker deg i en rolle, har gjort at jeg har gått nye runder med meg selv. Og så har jeg hatt mange samtaler med Knut, mannen min.

- Og hvilke råd har Knut gitt?

- Vi har snakka mye. Han har opplevd å være «førstedame» - som han kaller seg - i tre år nå, og har fått kjenne på hvor mye tid og arbeid det kreves av å være ordfører i Frøya. Hva han har sagt har hatt betydning, svarer Berit Flåmo.

Flåmo har i tre år ledet en kommune som er i medvind både når det gjelder befolkningsvekst og næringsutvikling. Forrige uke var hun på NHOs årskonferanse, hvor hun sammen med Salmar-gründer Gustav Witzøe fortalte om en annerledes utkant, hvor det er vekst og optimisme.

- Frøya er en spennende kommune å være ordfører i, og selvsagt teller det vi har fått til, og skal få til videre av samhandling, inn når jeg velger å ta fire nye år. Og når den fulle lista til partiet blir kjent, vil folk se vi har med mange spennede personer. Det er også viktige brikker som har falt på plass, og som gjør at jeg sier ja til å fortsette. Men nå skal vi se hva nominasjonsmøtet sier først. Jeg har ingenting for gitt, sier Berit Flåmo.