Etter vinterstenging er Hopsjøbrygga og restauranten Traktørstedet Landstryker’n klar for sesongåpning i påska. I morgen (lørdag 28. mars) åpner portene for spiseglade gjester.

Sjefskokken Jan Egil Sigurdsen har satt sammen en velsmakende og variert meny med basis i mest mulig kortreist mat.

– Favorittene fra tidligere år er tatt godt vare på, men i tillegg er det kommet på nye smaksfavoritter. Siste sesong ble Hopsjøbrygga asossiert med god og velsmakende mat og vi legger derfor enda mer vekt på dette i år, sier Sigurdsen.

Innholdsrikt kulturprogram

Årets konsert og kulturprogram ser også ut til å bli svært fyldig. Det satses stort sett på at det skal skje noe hver helg framover fra påska av og ut august.

I påska kommer det velkjente bandet UFO fra Fosen og starter hele sesongen på onsdag, det lokale bandet Uten Fast Bopel som var husband i fjor, fortsetter på påskeaften og sørger for muligheten for en svingom.

Videre utover sesongen blir det et variert tilbud med forskjellige artister, og brygga satser på dansbar musikk med mange kjente danseband i juni og juli.

- Vi håper på en fin sommer, ja meldingene sier det skal bli like bra som i fjor, så da blir det nok mange bryggedanser også, sier primus motor Tom Skare.

Han forteller at Hopsjøbrygga satser på et utstrakt samarbeid med øvrige overnattingsbedrifter i øyregionen slik at det også kan lokke et større publikum utover på slike arrangement.

Krambua åpner

I påska er også den gamle Krambua på Hopsjø gjort klar for åpning. Krambujomfrua har fylt opp krukker og hyller med alt fra gammeldags godteri, tørrfisk, gode håndverksprodukter og duftende såper.

Et must å få med seg når man skal besøke brygga, er den unike hvalfangstutstillinga i 3. etasje som er åpen hele tiden.

Rekekvelder fra mai

De populære rekekveldene kommer også tilbake i år varsler kjøkkensjefen.

– I mai vil i starte opp med faste reke- og bacalaokvelder på onsdager igjen, og mange av disse med kulturelle innslag også, forteller Skare.

Hopsjødagene og NRK sommeråpent

Hopsjødagene 2015 går av stabelen som vanlig i uke 29, torsdag 16. - lørdag 18. juli.

– Her er programmet så og si klart. Det mangler noen avklaringer på enkelte artister ennå, men dette vil være klart etter påske. Men vi kan allerede nå si at det ser ut som et svært innholdsrikt og variert program både på dag- og kveldstid, sier festivalsjef Tom Skare.

Uka før får Hopsjøbrygga også besøk av NRK Sommeråpent som vil lage direktesendinger både på radio og tv.

– Her vil vi samarbeide godt med kommunen og andre aktører i øyregionen slik at vi får vist oss frem på en god måte, lover festivalsjefen.

Men, nå er det påskeåpning som det er fokus på. Kokken og hans mannskap er klare for å ta imot spente gjester for et velsmakende måltid i hele påska.

– Det er godt å være igang igjen nå, etter noen måneder vinterstengt, sier Jan Egil Sigurdsen og Tom Skare før de sørger at de siste brikkene er på plass til åpning.

Knarren satser stort i år

- Det har vært full aktivitet ved Knarren Kro de siste par månedene, selv bak låste dører, forteller Bjørn Fjeldvær og Ida Skarpnes ved Knarren Kro.

Knarren har pusset opp lokalene sine til sesongåpningen i dag, fredag 27. mars.

- Snekkere og elektrikere har flyttet på vegger og laget ny stor bar inne i bygningens hjerte, mens de harde gulvflisene er byttet ut med et mykere tregulv.

Åpningsfest

Fredag ettermiddag våkner Knarrlagsundet fra den lange vinterdvalen slår Fjeldvær fast.

- Da blir det åpningsfest på Knarren, med fri inngang for alle. Knarren spanderer i tillegg gratis mat på alle gjestene sine fredag.

Øyas lokale artister skal sørge for en musikalsk sesongstart.

- Tre ungdommer skal holde en minikonsert. Alle tre, som hver for seg skal representere Hitra under UKM på Støren etter påske, er bosatt i Knarrlagsundet: Marte Ottesen, John Arne Davies Glørstad og Sara Brasøy Fjeldvær.

Beat for beat-episoden med hitterværingene Charlotte Audestad og Therese Ulvan, som sendes på NRK samme kveld, kommer til å bli vist ved Knarren forsikrer han.

Ny Knarrlagsund-sang

Bjørn Fjeldvær skal spille og sørge for allsang utover kvelden. En ny Knarrlagsund-sang ble nylig født, forteller Bjørn, og den skal framføres fredag.

- "Kjære Knarrlagsund" skal bli en sang med uendelig mange vers, da det lages et nytt vers hver uke. Så langt har den fem, men jeg lover at den blir litt lengre for hver gang den synges.

Fra lørdag blir det meny hver dag. - I tillegg til obligatoriske, faste retter som Ottos Ball, entrecôte og spareribs, frister Knarrens to kokker nå med hjemmelagde fiskeburgere og egne hjorteburgere med hjemmelaget brød. Hver dag skal det varieres med kokkens anbefaling, det kan for eksempel være fiskesuppe, blåskjell, gammelsalta sei eller bacalao, sier Ida Skarpnes.

Anders Jektvik i påsken

Utestedet i Knarrlagsundet er mest kjent for den årelange tradisjonen med Åge-festene, og de siste par årene også for en øl-festival.

Denne våren og sommeren satser Knarren på å utfylle tilbudet enda mer.

Et høydepunkt, blir når Anders Jektvik kommer med band for å spille på hjemmebane påskeaften, 4. april.

- Det er blitt en tradisjon som trekker fulle hus, og billettsalget går unna allerede, sier Fjeldvær.

Plumbo i pinsa

22. mai er det Vømmølsluskan, som tidligere har spilt på den tradisjonelle Vømmølfestivalen, som skal spille på Knarren den første festen i pinsehelga.

Kvelden etter, den 23. mai, kommer Plumbo, som er kjent for øyregionens publikum både gjennom Melodi Grand Prix og som headliner på Frøyafestivalen for et par sesonger siden.

Et band med enda lenger fartstid og enda flere hits, er Stage Dolls. De sikter inn mot Knarrlagsundet 10. juli, mens Tre Små Kinesere kommer samme helg som i fjor, nemlig 25.juli.

Og som ikke alt dette var nok, har utestedet prikket inn datoen for årets øl-festival også. Den arrangeres 28.-29. august med Terje Tysland og DDE på scenen.

Foto: <137><137>
Plumbo kommer tilbake i øyregionen etter å ha slått stort an i åpningen av Frøyafestivalen for et par somre siden. (Foto: Synne Hammervik).