Mange ungdommer benyttet i fjor muligheten til å trene sammen med Ørn-spillerne. Lørdag blir det nye muligheter for de som vil lære fotball av spillere fra toppdivisjonen i damefotball.

For 3. året på rad arrangerer Hitra Fotballklubb lørdag "Barnas Fotballdag" i samarbeid med Trondheims Ørn. Det er en del av samarbeidsavtalen hitraklubben har med Ørn.

Ørn kommer med sine A-lagsspillere for å ha ulike lekbetonte fotballøvelser sammen med unge fotballspillere i øyregionen.

- Det vil bli Ørn-spillerne som styrer aktivitetene, og nytt i år blir blant annet: Chelsea-løype og fotballkamp i en oppblåsbar binge mot Ørn-spillere, forteller leder i Hitra Fotballklubb, Kjersti Rønningen, som selvfølgelig er spent på om de klarer vi å slå Ørn.

Et spennende innslag blir også skyting fra 11-meteren. Da får vi svar på hvem som klarer å score fra straffemerket på den landslagsaktuelle Ørn-keeperen?

Mange ungdommer benyttet i fjor muligheten til å trene sammen med Ørn-spillerne. Lørdag blir det nye muligheter for de som vil lære fotball av spillere fra toppdivisjonen i damefotball.

Artig og sosialt

Kjersti Rønningen forteller at tanken bak arrangementet er at det skal være artig og sosialt, og at de som kommer til idrettsparken denne dagen får to timer med gode fotballopplevelser.

- Vi har hatt god oppslutning om dette arrangementet tidligere år, og ønsker at så mange som mulig tar turen til idrettsparken for å delta i de ulike aktivitetene også i år. Det er ingen aldersgrense på opplegget, og i år har vi også prøvd å tilrettelegge med aktiviteter som passer både de minste og de litt større barna.

I tillegg til aktivitetene vil det bli servert grillet laks og pølser til alle som tar turen innom.

Samarbeidsavtalen

HFK setter stor pris på å kunne fortsette avtalen med Ørn. Det er Hitra Fotballklubbs hovedsponsor Lerøy, som også er en av Ørns sponsorer, som gir Hitra FK muligheter til dette.

– Vi viderefører også i år jentefotball som en av våre satsings-områder, og det er gledelig å se alt det positive som skjer med våre jentelag for tiden: Alle lag (J14, J16 og damelaget) gjør det godt sportslig. I tillegg ser vi at tilveksten, antall spillere, stadig øker, noe som er gledelig. Vi skal fortsette å ha fokus på jentene framover, og vi tror at blant annet sam-arbeidsavtalen med Ørn er med på å motivere jentene i klubben, mener fotballederen.

Samarbeidsavtalen innebærer blant annet at Hitra FK som klubb kan tilby flere spennende ting for sine jentespillere. Dette innebærer bl.a.:

· Hospitering med Ørn (Thea Arntsen hospiterer fast)

· Trondheims Ørn kommer utover med sitt A-lag til treningssamling 10.–12. juli. Her vil noen av Hitras jentespillere få anledning til å delta.

· Barnas Fotballdag

· Inn på kamp: Delta i kampforberedelser, gjennomføring av kamp, se kamp

· Benytte seg av den kompetansen trenere og ressurspersoner rundt klubben har i ulike sammenhenger, enten her på Hitra eller i Trondheim

- Det er mulig

– At to Hitraspillere, en tidligere og en nåværende, (Kristin Jørgensen, A-lag og Thea Arntsen, hospiterer) er med hos Ørn, viser at det er mulig å få muligheten til å spille/trene i toppfotballen på damesiden dersom man ønsker det og ikke minst legger ned det arbeidet som kreves, mener Kjersti Rønningen i Hitra Fotballklubb.