- Vi er glade for at vi kan fortsette tilbudet med fotball etter skoletid, forteller Kjersti Rønningen i Hitra Fotballklubb.

Torsdag er det klart for tredje sesong av det klubben omtaler som “HFK Xtra”.

– Fotballklubben ønsker å gi alle barn og unge på Hitra et godt tilbud for å kunne aktivisere flest mulig. Vi ønsker å være med på å utvikle bevegelsesglede og gode vaner i tidlig alder, sier fotballederen. Hun mener ordningen også gi de unge god anledning til å bli nærmere kjent med klubben.

“HFK Xtra” er et fotballSFO-tilbud som gjennomføres hver torsdag, og er et tilbud til alle barn 3.–7. klasse. (også de som ikke er medlemmer av HFK) på Hitra i

Mat og trening

Straks etter skoletid møtes deltakerne i klubbhuset i idrettsparken der det serveres et måltid før man begynner med selve treningen.

Treningene ledes av Johan S. Andersen og Mari Letnes. Johan synes dette er en trivelig oppgave.

- Det er artig å lære bort det man selv har lært på fotballbanen, sier Johan som selv spiller for Hitra FK G16 og G19.

Aktiviteten i HFK Extra et supplement til de ordinære treningene, og det satses derfor mye på lette fotballøvelser med teknikk og lekpreget ballkos for å lære grunnleggende ferdigheter.

Og det beste av alt, tilbudet er gratis takket være klubbens støttespillere som bidrar til at ungdommene får en meningsfylt aktivitet etter skoletid.

Første treningsdag er torsdag, og HFK Xtra følger deretter skoleruta gjennom vinteren.