Den 26 år gamle moldenseren Trude Steinbru Heggstad ble 1. september ansatt som prosjektleder på Blått kompetansesenter.

- Som prosjektleder skal jeg koordinere og administrere prosjektene Blått Kompetansesenter AS er involvert i, for å fremme den marine næringen. Disse prosjektene er ofte utviklingsarbeid med aktører fra næring, forskning og utdanning, forteller hun.

Brohode

Men lenge før selve senteret ble åpnet på Sistranda i vår, hadde hun jobbet tett på dette utviklingsprosjektet.

- Jeg deltok på Brohodekonferansen da jeg gikk andreåret på mastergraden min. Der fortalte Asgeir Johansen om prosjektet Blått Kompetansesenter. Jeg syntes prosjektet hørtes svært spennende ut, og ville høre mer om det. Jeg syntes spesielt hvordan innovasjonsmiljøet på Frøya hadde utviklet seg gjennom gode samarbeidarelasjoner var interessant.

Har fulgt prosessen

- Og du syntes det var så spennende at du ville studere det...

- Jeg bestemte meg fort for at dette miljøet skulle være tema for min masteroppgave, og fulgte opp prosjektet gjennom følgeforskning et års tid. Det var svært spennende å følge utviklingsprosessen så tett sammen med så dyktige folk. Jeg er glad for at jeg får sjansen til å følge Blått Kompetansesenter videre også i den nye stillingen, og har aldri tvilt på om det er det jeg vil jobbe med.

- Hvordan jobber du?

- Jeg tilbringer tre dager i uken på Frøya og to i Trondheim. Jeg tror denne delingen er viktig for å kunne følge opp prosjektene på en god måte. Slik er jeg er tett på næringen og miljøet på Frøya men også har god kontakt med miljøene i Trondheim.

Bærekraftig kystsamfunn

- Hadde du noen kjennskap til Frøya før dette?

- Før brohodekonferansen hadde jeg ingen kjennskap til Frøya. Men jeg er selv fra kysten, og syntes havbruk virket som en spennende og fremtidsrettet næring. Derfor tok jeg faget "Bærekraftig kystsamfunn" på NTNU. Det var gjennom dette faget jeg hørte om brohodekonferansen også.

- Hva slags potensiale ser du i det som skjer på Blått Kompetansesenter og ellers i øyregionen?

- Øyregionen har vært i teten i utviklingen av flere deler av havbruksnæringen både innen råstoffproduksjon og leverandørindustrien. Her er det en optimisme, gode samarbeidsforhold og innovasjonskraft som er helt unik. Dette gir et godt grunnlag for videre utvikling av både eksisterende havbruksnæring, men også bruk av nye arter og teknologi.

Vil vise fram de gode råvarene

Har du noen hobbier eller andre interesser?

- Jeg er en ivrig rygbyspiller,

- Hva viser du fram hvis du har med deg folk utover til øyregionen?

- Da vil jeg vise frem de gode råvarene,og hvor lett tilgjengelig disse er enten ved sanking av skjell, fiske eller trekking av teiner. Jeg vil også vise frem solnedgangen, men helst en kombinasjon av disse.

- Og da blir favorittmaten:

- Det må være ferske krabber, med sitron og majones, på kaia.

951 64 597 Trond.Hammervik@hitra-froya.no