- Både min mor og svigerfaren min er fra Hitra. Vi har overtatt hjemplassen til svigerfar, så jeg er ikke helt ukjent, forsikrer den blide damen som opprinnelig er fra Aure og flyttet hit fra Hammerfest, som nå har blitt ansatt som prosjektleder hos Trøndersk Kystkompetanse.

- Det er en veldig spennende region jeg kommer til, som jeg har fulgt utviklingen hos gjennom lokalavisa blant annet. Å skulle få jobbe med de bedriftene som Trøndersk Kystkompetanse samarbeider med gleder jeg meg mye til. Både ektemannen min og mine to sønner på 12 og 13 år kommer også ned hit, så hele familien blir samlet.

- Samle dem når de er hjemme også

En av oppgavene hun skal videreføre er "Fløtt heim"-prosjektet etter at Aleksander Fjeldberg har fått seg ny jobb. Allerede etter en uke i den nye jobben har hun gjort seg noen tanker om hva hun vil gjøre, i tillegg til et treff i Trondheim, som det var nylig.

- Jeg tenker det hadde vært lurt å fått samla de som er fra øyregionen, når de er hjemme også. Enten i høytider eller sommerferie når de er her. Ellers har jeg fulgt med på hvordan de har gjort lignende prosjekt i Nord-Norge, som jeg kan hente noen ideer fra, sier Aukan.

Stiftet lokalavis og fikk produksjoner til NRK

Fra Hammerfest, hvor hun var en av eierne av lokalavisa Hammerfestningen. Nå har hun solgt seg ut av denne. Synnøve la også til rette for et filmmiljø som fikk produksjoner til NRK, og tar hun med seg mye erfaring på hvordan man skal komme i gang med det man brenner for.

- Jeg håper jeg kan fortsette med å legge til rette for gründere, så de får gjennomført de gode ideene sine. Sånn sett er det mye av det samme jeg skal jobbe med i Trøndersk Kystkompetanse som jeg gjorde i Hammerfest. Selv om skalaen er enda større her, sier Synnøve Aukan.