Gjengangere som Kaptein Taralegg og sjørøverne, ansiktsmaling og hesteridning var fulltreffere også denne gangen, der selvfølgelig slaget mellom Taraleggs mannskap og piratene var det store høydepunktet. Det var faktisk så stor pågang på sjørøvertoktet at Nattseilerne tok et par ekstra turer for å klare å få med de aller fleste som stod på venteliste for å finne skatten på "Kuklæksøya".

For de aller minste var nok et av de store høydepunktene for dagen at damene på Hopsjøen kom med trillebårer fulle av is som de delte ut. Dette var stor stas selvfølgelig, og hos en del ble ansiktsmaling erstattet med vaniljesmakende dekor etter hvert.

Enmannsteateret Fusentast så også ut til å være populært med sine Panopticum-forestillinger for fire personer av gangen. Stykket som ble spilt i et spesielt titteskap handlet om titranulykken og den lille gutten Ole Myrseth som var med på ulykkesnatten den 13. oktober for hundre år siden. I år var det også en kultursti man kunne vandre etter og svare på oppgaver, og det ble selvfølgelig kåret en vinner.

Utpå dagen viste det litt sky Hopsjøtrollet seg også, og enda litt senere ble det sang fra scenen nede ved fabrikken av idolsangeren Nicholas Eide.

Det så ut til å være bra besøk på barnedagen i år også, og det er tydelig at Hopsjøstiftelsen har funnet en vinnerformel for de minste. Nå gjenstår det å se om de slår like godt an hos de mer voksne utpå kvelden og resten av helga.

Nå fredagskveld er det Honningsvågrevyen på Hopsjøen.