-Søndag avslutter kirken på Hitra en innholdsrik kulturell uke med hele fire kulturinnslag. Kulturuka avrundes i Sandstad kirke med en rockegudstjeneste spesielt tilrettelagt for konfirmantene. Her blir det en gudstjeneste med full fart og god stemning, forteller sokneprest Bertel Aasen til Hitra-Frøya.

Slike rockegudstjenester har vært arrangert i flere år i Kolstad kirke i Trondheim, forteller presten. Og det har blitt et veldig populært innslag, der barn, ungdom og eldre sammen opplever dette som veldig flott.

- Vi er så heldige at menighetspedagogen i Heimdalsområdet tar med seg bandet sitt og kommer utover til Hitra i helga. Gudstjenesten har den vanlige liturgien, men alt er rocket opp, forteller Aasen.

Forsanger fra Hitra blir med for å synge kjente og kjære sanger og konfirmantene har denne gudstjenesten som en viktig del av konfirmanttiden. Det blir takkoffer til konfirmantarbeidet denne søndagen. Arrangementet er litt seinere på dagen enn vanlig gudstjenestetid, og starter kl 15 i kirka på Sandstad.

Under gudstjenesten feirer en også nattverd.

- Det oppfordres til å være ute i god tid for å sikre seg plass, avslutter sokneprest Bertel Aasen som håper mange tar turen til kirka denne søndagen.