De bruker lørdagskvelden til planleggingsmøte på biblioteket. Om ei uke håper de å samle masse folk til fredsmarkeringen.

Bortsett fra Gabriela Lukassen, som er fra Nederland, kommer samtlige i arbeidsgruppa fra land som er tett på krigen i Ukraina.

Svitlana Kirsan kommer fra det østlige Ukraina, den delen av landet som opplever de hardeste krigshandlingene.

Raimonda Stanke er fra Litauen, men har sin bestemor i Ukraina. Monica Kopaczek-Styczen er fra Polen, nabolandet som har tatt imot flest flyktninger fra Ukraina.

Laura Allena er fra Latvia, og Inga Andersen fra Litauen, land som tidligere lå under Sovjetunionen.

De planlegger et arrangement som de håper vil tiltrekke seg og engasjere mange øyværinger. Samtidig er det alvorstungt.

Det var Laura Allena som fikk ideen til en fredsmarkering.

– Det er mye følelser, sier Laura, som ser bort på venninna Raimonda.

Rainonda forteller at hun daglig får uhyggelige nyheter fra sine i Ukraina.

– Hver gang jeg snakket med Raimonda, snakket vi om Ukraina, og om hvordan vi kan hjelpe. Jeg tok kontakt med ordfører Kristin og Gabriela. Og så gikk det veldig fort, forteller Laura.

Nå har de spikret et program for kommende lørdags fredsmarkering. Det starter med en fredsmarsj, fra brannstasjonen og til kulturhuset, på formiddagen.

– Vi tenkte først å ha hele arrangementet ute, men det kan bli uvær, så nå satser vi på å ha det i kulturhuset, sier Gabriela.

I kulturhuset blir det en veldedighetskonsert med en rekke lokale innslag. Laura skal være konferansier sammen med Jan Otto Fredagsvik. Ved siden av musikkinnslagene blir det diktlesning og appeller.

Del tre av arrangementet blir servering og donasjoner. De håper at alle deltakere vil gi noe til støtte for de som er rammet av krigen.

– Vi har kommet til at det ikke skal rettes mot en bestemt hjelpeorganisasjon, men at folk kan vipse til den organisasjonen de vil støtte, sier Gabriela Lukassen.

Arrangementet heter Frøya for fred, og arbeidsgruppa har håp om at mange vil kjenne sin besøkelsestid førstkommende lørdag.

– Alle som har fri, bør komme, sier Laura.

Raimonda påpeker at det ikke bare handler om krigen i Ukraina, men at de vil markere håp om fred i hele verden.

– Jeg har en venn fra Sør-Sudan. Der er det også krig. Dett er en markering for alle som ønsker å få slutt på krigene i verden, sier Raimonda.