Hele to av de nye lotto-millionærene etter gårsdagens Superlotto-trekning kommer fra øyregionen.

- Det er veldig, veldig hyggelig, sier Henning Øium hos Norsk Tipping til lokalavisa Hitra-Frøya. Han forteller at tippeselskapets folk lørdag kveld var i kontakt med begge vinnerne; en mann fra Frøya og en dame fra Hitra.

- Mannen trodde først det var en tulletelefon-oppringing. Men han ble veldig, veldig glad når han forsto at det virkelig var Norsk Tipping som ringte, forteller Øium om mannen, som er i 40-årene.

Drømmer om å kjøpe seg noe

- Mannen fortalte at han akkurat har starta ferien og at dette kommer godt med. Han drømmer om å kjøpe seg noe, men jeg kan ikke si hva, sier Øium.

Begge vinnerne har ønsket å være anonyme.

Den andre vinneren fra øyregionen er en Hitra-dame i 70-årene.

- "Dette har jeg drømt om i 30-40 år," sa hun. Hun skulle feire premien med en glass vin sammen med familien sin, forteller Øium.

Fem vinnere fra Sør-Trøndelag

Superlotto er en ekstratrekning i Lotto fire ganger i året – med en ekstra stor premiepott. Potten deles mellom enten én vinner, eller samme antall vinnere som det er millioner kroner i potten.

Og i går var det 39 spillere som delte potten og få utbetalt 1 million kroner hver. Fem av dem fra Sør-Trøndelag; to fra øyregionen og tre fra Trondheim.

Hektisk på kundeservice

På Norsk Tippings kundeservice var det full aktivitet og seks personer var i full sving klokka fra klokka 20.00 med å ringe kveldens vinnere. En av de som var travel med å kontakte vinnerne var kundekonsulent Cathrine Muri.

- Gledesrusen og responsen vi får fra vinnerne er helt rå. Den reaksjonene når det går opp for en vinner at han har vunnet så mye penger er virkelig helt fantastisk. Flere har sagt at de har lyst til å taxi opp hit bare for å gi meg en klem, og det er selvfølgelig hyggelig og et utslag av solid norsk vinnerglede, sier hun og ler.