Olaug Hansen på Dyrvik har bidratt med varme strikkeplagg til barnehjemsbarn i Estland i mange år. Det gjør hun i år også, selv om antallet har minket betraktelig fra Olaugs glansdager med strikkepinnene.

- Jeg falt og brakk lårhalsen i mai for to år siden, og etter det har jeg ikke vært helt i form. Også har jeg oldebarn jeg også strikker til, sier Olaug.

Hun sitter i godstolen i det koselige huset sitt på Dyrvik. Foran seg har hun det hun skal gi til årets estlandssending. Ti-tolv par ullester og noen luer har det blitt.

- Jeg håper å få ferdig noen par til før jeg leverer det fra meg, sier hun med et varmt smil.

Gir også penger

Sammen med søsteren Solveig Ervik (93) har 88-åringen Olaug vært blant de som har strikket mest til estlandsbarna i en årrekke. Fargerike gensere av restegarn, luer, votter og lester i store mengder kunne det bli.

- Jeg har ikke den samme interessen for strikking etter lårhalsbruddet, og blir fortere lei, men det blir da litt nå også, sier hun.

Før var hun også med og pakket julegavene som skulle til barnehjemsbarna i Estland.

- Det orker jeg ikke lenger, men jeg bidrar med penger til det som skal pakkes i presangene, sånn som såper, tannbørster og tannkrem. Jeg synes godt vi kan gi litt til de som ikke har, vi som har så mye, sier Olaug Hansen.

Sender snart

Som nevnt nærmer det seg tiden for sendinger til Estland. Som før er det Gerd Johansen som tar hovedansvar for det som samles inn på Frøya. Torsdag andre november får estlandshjelperne tilgang til lokalet i "gammelsamvirket", vegg i vegg med Taxi-stasjonen på Sistranda. Torsdag og fredag blir de å finne der, før de "tar helg", og så møter opp igjen mandag og tirsdag 6. og 7. november.

- Mandag er vi der på formiddagen (10-13), mens de andre dagene er vi der på kveldstid (18-20), sier Gerd.

Gaver som skal glede

Hun håper også i år at glade givere hjelper dem med arbeidet. Gjerne med ferdige gaver merket med kjønn og alder, og som inneholder både et nytt klesplagg, en leke, tannbørste og tannkrem, eller såpe og vaskeklut. Om noen ønsker det, kan de også legge litt godteri i pakken. Eller at folk kommer med nevnte varer som estlandshjelperne selv kan pakke inn. Og skulle noen ha ledig tid under "åpningstidene", får de helt sikkert lov til å være med og pakke inn gavene også.

- Også tar vi i mot sekker med pent brukte klær. For å klare fraktutgiftene ber vi pent om tretti kroner for hver innlevert sekk, opplyser Gerd Johansen.