Som lokalavisa meldte for noen uker siden, var hjort flatbiff fra DalPro Gårdsmat (Hitra) og kamskjell fra Seashell (Frøya) en av de nominerte til den landsdekkende matkonkurransen. Nylig ble finalistene i kategoriene kjøtt, fisk og skalldyr, ost, frukt og grønt og frukt- og bærdrikk klare, og den lista viser at begge kandidatene fra øyregionen har klart å komme gjennom nåløyet fram mot finalen.

En nasjonal fagjury bestående av erfarne kjøkkensjefer har smakt og vurdert 49 unike råvarer og kvalitetsprodukter, som var nominert fra hver sin region. Tre finalister i hver kategori går videre til kåringen som sendes på TV 2 i kveld, søndag 11. desember.

Bent Stiansen fra Statholdergaarden og tidligere vinner av Bocuse d’Or har ledet juryarbeidet. Med seg har han hatt Kari Innerå fra Cru vin & kjøkken, Inge Johnsen fra Lian Restaurant, Ole Jonny Eikefjord fra Eik, Fjord og Eik Annen Etage, Geir Magnus Svae fra Tyrifjord Hotel og Jørn Lie fra Restaurant Gamle Raadhus og Grosch.

Finalistene i de fem kategoriene er:

ÅRETS KJØTTPRODUKT 2011:

Gildes Santa Kristina skinke, Stange, Østpå

Hjort flatbiff fra DalPro Gårdsmat, Hitra, Midti

Livèche kyllingbryst, Indre Østfold, Østpå

ÅRETS FISK- OG SKALLDYRPRODUKT 2011:

Halvors tørrfiskfilet fra Halvors Tradisjonsfisk, Tromsø, Nordpå

Kamskjell fra Seashell, Frøya, Midti

Klippfisk Gran Reserva fra Jakob & Johan Dybvik, Ålesund, Midti

ÅRETS OST 2011:

Edel blå, godt modnet, fra Gangstad Gårdsysteri, Inderøy, Midti

Kvit Undredal, vellagret, fra Undredal Stølsysteri, Undredal, Vestpå

Rød Kjerringøy fra Kjerringøy gård, Kjerringøy, Nordpå

ÅRETS FRUKT- OG GRØNTPRODUKT 2011

Gulløye fra Nord-Norge, Tromspotet, Silsand, Nordpå

Mandelpotet fra Auma Mandel, Alvdal, Østpå

Østby Asparges, Larvik, Sørpå

ÅRETS FRUKT- OG BÆRDRIKK 2011:

Didrikk, bringebærdrikk fra Pyntebær, Verdal , Midti

Eplemost av norske Aromaepler fra Bagstevold gård, Øvre Eiker, Sørpå

Ringi, gårdspresset Gravenstein, fra Øvre Ringi gård, Slependen, Østpå

Arne Hjeltnes og Heine Totland har reist landet på kryss og tvers på jakt etter de mest kulinariske opplevelsene. Nå har to Hitra- og Frøya-produkter kommet gjennom nåløyet og er klare for finalen.