Tre frøyværinger ble i mars i år pågrepet av en en politipatrulje, da de fyllekjørte på to ATVer ved Hammarvika. Da de ble tatt med til blodprøvetaking ved legekontoret på Sistranda så mann mellom 40 og 50 år, som var passasjer på den ene ATVen,  sitt snitt til å spille politiet et puss.

- Det ble litt uoversiktlig da to politibetjenter skulle passe på de tre som det skulle tas blodprøve av. En av mennene klarte da å stjele nøklene til patruljebilen fra en av politibetjentene, fortalte hitralensmann Per Christian Stokke.

Da politibetjenten fra Hitra oppdaget at nøklene var borte ble det etterhvert fattet mistanke om at en av de tre mennene hadde stjålet nøklene, og de tre frøyværingene ble brakt inn til avhør, der mannen innrømmet å ha tatt nøklene og kastet dem på sjøen.

Etter å ha anvist stedet der han kastet dem med en snøball tok det kort tid før en dykker fant igjen nøkkelknippet til politbilen.

Mannen har nå fått et forelegg på 8.000 kroner for det uvanlige tyveriet.

Førerne av de to ATVene har også fått sin dom.

- En mann i midten av 30-årene hadde 1,57 i promille og har fått 21 dager i fengsel, 30.000 i bot og tap av førerkort i to år. Den andre føreren i midten av 30-årene har fått 18 dagers betinget fengsel, 15.000 i bot og inndragning av førekortet i 22 måneder, forteller hitralensmann Per Christian Stokke.

Viktige nøkler: Nøklene som ble stjålet går til ulike skap med viktig utstyr i patruljebilen.
Alvorlig: - Jeg ser veldig alvorlig på at politiet blir hindret i sin tjeneste, sier hitralensmann Per Christian Stokke.