Firmaet Skarsvåg båt har fått litt av en pangstart: Gurvikdal havfiske-senter har bestilt ti 21-fots aluminiumsbåter.

Bytter ut hele båtparken

Eier av havfiskesenteret, Asbjørn Grøtte, forteller at de har merket nedgangen i markedet. Den økonomiske situasjonen rundt om i Europa gjør at utenlandske fisketurister ikke strømmer til på samme vis som for noen år siden.

Grøtte tror eneste måten å vinne fram på i markedet, er å heve kvaliteten på det man tilbyr. Derfor velger de nå å skifte ut hele båtparken. Båtene leveres med løsninger tilpasset turistfiske, og vil ha sporingsutstyr.

- Har båtbygging i blodet

Kai Egil Skarsvåg er ikke fersk i båtbyggeryrket. Han er vokst opp i båtbyggeriet på Tuvneset, som hans far Kristian drev. Der ble den første aluminiumsbåten bygget så tidlig som i 1973. Kristian har også vært medeier og drevet Gurvikdal Havfiskesenter, som de nå skal bygge båter for.

- Jeg har det i blodet, sier Kai Egil Skarsvåg om bygging av aluminiumsbåter.

Han har allerede rukket å bygge noen båter etter at han startet firmaet, blant annet en 35-foting til Salmar. Når han kommer i gang for fullt i lokalene på Flatval, blir han ikke alene.

- Jeg har avtale med to estlandske sveisere som jeg leier inn, og så klarer vel ikke pappa å klare å holde seg unna, heller, sier Kai Egil Skarsvåg.

Asbjørn Grøtte sier han kunne valgt å bestille båter annensteds, men han ser mange fordeler ved å velge Skarsvåg båt.

- Det er litt arti å kunne ta en kortreist bestilling. Men det er jo også en trygghet i det. Jeg vet det er et godt produkt, sier Asbjørn Grøtte.