Verdens største oppdrettsselskap Marine Harvest har varslet at de vil komme med et nytt bud på det halvstatlige oppdrettsselskapet Cermaq, som er verdens tredje største. Det første budet ble avvist av styret i Cermaq, der næringsdepartementet er hovedaksjonær, blant annet fordi tilbudet var for lavt og at politikerne i departementet var skeptiske til å selge selskapet ut av landet til kypriotiske John Fredriksen, som kontrollerer Marine Harvest. Etter at Salmar og Kverva har solgt unna aksjer for nesten 1,5 milliarder i år, har spekulasjonene florert om at frøyværingene også vil kjøpe opp Cermaq.

Nå avviser styreleder i Salmar Bjørn Flatgård at det er tilfelle.

- En kamp vi ikke er med i

- Vi har fulgt det som pågår i Cermaq fra utsiden, og jeg kan på ingen måte bekrefte  at vi skal være interessert i å kjøpe Cermaq, sier Flatgård til Dagens Næringsliv.

Han avkrefter budspekulasjonene helt ved å si at ”det pågår en kamp som vi ikke er med i”. Han grunngir det med at Cermaq har en del virksomhet de ikke er interessert i.

- Vi vil ikke har fôrselskapene deres, og vi ønsker ikke å overta oppdrettsvirksomheten i Chile, sier han til avisen.

Nytt for Marine Harvest

I følge Intrafish.no sa styreleder Ole-Erik Lerøy i Marine Harvest til Dagens Næringsliv onsdag at de var blitt informert av styret i Cermaq om at det ble jobbet for en transaksjon med Salmar. Han sier det er nytt for ham at det var uinteressant for Salmar å overta Cermaq. Han bekrefter på nytt at selskapet vil komme med et bud på Cermaq før helgen.