- Tore Strømøy vil lede folkefesten og styre alt som vil foregå på scenen i morgen på Innovamar under kongefesten, forteller stabssjef Beathe Sandvik Meland i Frøya kommune.

Det legges opp til en folkefest i Innovamars uteområder, omvisning på Innovamar og middag i Innovamars kantine

- Jeg takker for oppdraget og gleder meg til jobben. Å få introdusere kong Haralds tale er jo en ære, sier Tore Strømøy til froya.no.

Når kongeskipet legger til land på Nordskaget tirsdag neste uke, vil kulturinnslagene ved Innovamar spille en viktig rolle. Maciej Karpinski ved kulturskolen fortalte nylig til lokalavisa at kongeparet skal få se bredden av kulturlivet på Frøya. Det største innslaget skal alle kommunens skolebarn stå for, når over 400 elever står sammen på scenen.

- Det vil ikke kunne beskrives når 400 skolebarn står sammen på scenen foran kongeparet. Det vil bli en fantastisk opplevelse, som alle bør få med seg, sier Karpinski.

Kongeparets besøk i øyregionen innledes i Fillan klokka 10 tirsdag formiddag. Etter innslag i Vikan, drar følget på omvisning og møter med hitterværinger på Kystmuseet, før kongeparet går ombord i kongeskipet "Norge" for å dra videre til Frøya og Nordskaget. Her inviterer Frøya kommune til folkefest på området til  laksefabrikken Innovamar. Her er det innredet til martnadsplass, som åpner klokka 1620.