Lokalavisas Øypatruljen besøkte i formiddag (fredag) dugnadsgjengen utenfor Barman oppvekstsenter. Ni voksne "kailla" er i sving med utstyr og håndmakt for å gjøre siste innspurt på en ballbinge.

Grunnarbeidet er gjort på tidligere dugnader. I går kveld kom utstyret, og i løpet av dagen skal leverandøren og dugnads-foreldrene få på plass både gressteppet, vantene og det øvrige utstyret.

Sara El Yamani(10) og Ine Helland Kjerringvåg(10) gleder seg til ballbingen blir ferdig.

- Vi gleder oss til ballbingen er ferdig, for da har vi lyst til å begynne å spille basketball, forteller tiåringene Sara El-Yamani og Ine Helland Kjerringvåg, som tripper rundt dugnadsfeltet for å følge med på framdrifta.

Det er Ut-Hitra sportsklubb som organiserer dugnadsarbeidet og - gjengen, som er satt sammen av foreldre, besteforeldre, naboer og pensjonister.

- Vibeke Knutshaug spurte om jeg kunne ta meg fri fra jobb en dag for å stille på dugnad. Jeg tenkte at "dugnad er artig", og så har jeg unger her, så da må jeg hjelpe til, forteller Stein Barikmo.

Les mer om Ut-Hitra sportsklubb på klubbens Mitt Lag-sider her

Øypatruljen teller opp ni voksne på dugnaden i formiddag, og gjengen er lovet påfyll av kaffe, vafler og varm suppe i løpet av dagen. Målet er at ballbingen er klar til bruk innen kvelden er omme. Leverandøren av kunstgresset har sagt at dette er absolutt siste sjanse for å få gjort ferdig arbeidet før vinteren, fordi temperaturen gjør det utfordrende å få limet til å sitte.