Publisering av de offisielle lesertallene for norsk mediebransje i dag viser en samlet bransje i stor endring i medievanene, der det for mange er nedgang i lesertall i papiraviser og tilsvarende oppgang for digitale aviser.

For lokalavisa Hitra-Frøyas del viser tallene derimot at lesingen av papirutgaven har holdt stand siden forrige måling. Ifølge undersøkelsen Forbruker&Media leser 9.000 personer hver eneste utgave av lokalavisa Hitra-Frøya, det samme som ved forrige måling. Og det gjør at papiravisa fortsatt er øyregionens klart mest leste medium.

13.000 totalt

Mediebedriftenes Landsforening står bak Forbruker & Media, som brukes som Norges offisielle statistikk over mediebruk. (Gjennomføres av TNS Gallup).

Når det gjelder nettavisene, viser undersøkelsen at hitra-frøya.no har 7.000 lesere, og at også 3.000 innbyggere har svart at man følger Hitra-Frøya via mobilen.

Veldig mange bruker alle produktene gjennom døgnet, slik at Forbruker&Media har funnet at i alt 13.000 lesere bruker Hitra-Frøyas papir/nett/mobil i løpet av dagen. Også dette tallet helt stabilt fra forrige måling.

Nysgjerrig på HF+? For kr. 25 kan du lese samtlige HF+ saker i ett døgn, inkl. eAvisa, som er den digitale fullversjonen av papiravisa

7 av 10 øyværinger leser daglig

Andre målinger vi selv har gjennomført ved hjelp av analysebyrået Norfakta viser at Hitra-Frøyas digitale produkter også har flest lesere i øyregionen sammenlignet med alle andre nettsteder. Gjentatte Norfakta-målinger viser at rundt 7 av 10 voksne øyværinger er innom Hitra-Frøyas nettavis en eller flere ganger hver eneste dag. (Landets største nettavis vg.no har for eksempel en daglig dekning på rundt 40 prosent på Hitra og Frøya.)

-Vi har så langt ikke målt noen aviser med høyere daglig dekning, sa Jarle Gulbrandsen, prosjektleder og daglig leder i Norfakta, da tallene første gang ble presentert.

hitra-frøya.no har ifølge den ferske Forbruker&Media altså 7.000 ulike lesere innom daglig. Mange av disse er innom flere ganger daglig, slik at trafikkstatistikken viser at nettavisa har et daglig antall besøk som er langt høyere. Og gjennomsnitlig antall sidevisninger ligger på rundt 1 million i måneden, samlet for nett og mobil hos Hitra-Frøya. (Kilde TNS Scores)

Nasjonale tall

Lesertallene for papiravisene fortsetter å falle. Papirutgavene når 51 prosent av befolkningen daglig. Til sammen leser 83 prosent daglig norske medier på papir, nett og mobil.

Det viser tallene som Mediebedriftenes Landsforening (MBL) la fram tirsdag formiddag.

– Det er tøffe tider i bransjen, men tallene viser at norsk journalistikk fortsatt står sterkt. Ikke uventet fortsetter papirlesingen å falle, men vi klarer å beholde leserne digitalt gjennom satsing på godt norsk innhold, sier administrerende direktør Randi S. Øgrey i MBL til NTB.