Det ble en høytidsstund på stua til Ingalill Lervik da hun fikk brev fra kongens hoffsjef med invitasjon til hagefest til Stiftsgården i Trondheim.

- Jeg strålte som en sol etter at jeg leste brevet, smiler Ingalill.

25 år på tronen

Bakgrunnen for invitasjonen er kongeparets 25-års jubileum på tronen. 23. juni er det på dagen nøyaktig 25 år siden de signet til gjerningen i Nidarosdomen. I den forbindelse ønsker kongeparet å feire med folk flest. Hagefesten i Stiftsgården er et ledd i en lengre jubileumsreise som startet i Bodø og ender i Kristiansand. Men på torsdag er det i Trondheim feiringen skal skje.

Rundt regnet 700 gjester kommer til hagefesten. Av disse har 300 sør- og nordtrøndere har fått invitasjon fra Slottet. Ingalill fra Hitra er en av disse.

Rømmegrøt eller grillmat?

- Jeg gleder meg veldig. Vi skal spise middag med kongen. Kanskje vi får rømmegrøt? For jeg er veldig glad i rømmegrøt. Eller kanskje det blir grillmat, siden det er hagefest?, undrer Ingalill.

Selv om menyen er litt uklar, er hun i alle fall sikker på hva hun skal prate med kongeparet om. Dersom de skulle ha litt ruskete hukommelse tenker Ingalill å friske opp i den. Hun har nemlig møtt Harald og Sonja to ganger tidligere.

- Jeg skal spørre dem om de husker at de har truffet med før. Første gangen var i 1989. Da var Harald og Sonja kronprins og kronprinsesse. Jeg viste Sonja rundt i drivhuset på Dalpro og fortalte om alle blomstene vi dyrker. Og så håndhilste jeg på dronning Sonja da de var på besøk på Hitra i 2013. Og hvis jeg får tid skal jeg spørrre dem om hvordan de trives på slottet, forteller Ingalill.

- Jeg skal bli like fin som Sonja

Alt er klart for å møte de royale. Antrekket er møysommelig plukket ut. En blåblomstrete kjole henger klar. Dressjakka og finskoene likeså.

- Jeg skal bli like fin som Sonja! Men jeg tror Sonja kommer til å velge grønn kjole, for det er nok favorittfargen hennes, tipper Ingalill.

I tillegg til kongeparet vil også kronprinsparet, Prinsesse Märtha Louise med familie og Prinsesse Astrid, fru Ferner, også være til stede. Ingalill lar seg ikke stresse av at det blir såpass mange royaliteter i samme rom som henne selv. Men med så mange kongelige på plass har hun et håp om å få gå på den røde løper. At det blir en minnerik opplevelse er iallefall uten tvil. Og invitasjonen skal selvsagt i glass og ramme opp på veggen.

- Jeg har allerede gjort en avtale med noen som skal ramme den inn for meg, smiler Ingalill lurt.

988 89 562 kirsti.marthine@hitra-froya.no