Fløtta heim

Pia Kjørsvik (24) og Cato Holmen (28) og lille Oliver på fem måneder mangler ikke utsikt fra stuevinduet. Huset ligger på høyden langs veien til Kjerrvågsundet, med utsikt til hele bebyggelsen på Titran og Sletringen fyr, og med overblikk til både Frøyfjorden og det åpne havet.

Begge hadde de sin første del av oppveksten andre steder, men det var her de traff hverandre. Pia var bare 15 da de ble kjærester, og det unge paret har vært sammen i ni år. De har bodd i lag både i Trondheim og i Kristiansund, men for tre år siden flytta de til Frøya og bosatte seg på Hammarvika. I fjor kjøpte de huset på Titran, og da kom de - i alle fall for Catos del - helt heim.

- Jeg har alltid tenkt at jeg skulle komme tilbake til Titran, forteller Cato.

Men Pia holdt litt igjen. Helt til altså dette huset kom for salg.

- Jeg sa at hvis jeg skulle flytte helt til Titran, så var det kun dette huset jeg kunne tenke meg å boi i. Så viste det seg at eierne holdt på å legge det ut for salg. Det ble så vi fikk kjøpt det, og jeg følte det var meningen at vi skulle ha dette huset, forteller Pia.

Catos foreldre og Pias far bor på Titran, og det å ha familie her betydde mye for valget de gjorde.

- Vi trives godt. Vi har god plass, vi har tilgang til naturen, og så har vi familien rundt oss, sier Cato.

Paret går likevel mot strømmen. De fleste som etablerer seg på Frøya, kjøper eller bygger bolig på den andre sida av øya.

Det er en småbarnsfamilie til her på Titran. Og så er det noen med større skoleunger. Men det er ikke mange i vår alder som har etablert seg her. Vi håper jo at det kan komme til noen flere, sier Pia

- Men vi fikk ikke noe mer besøk når vi bodde i Trondheim eller på Hammarvika. Og vi mangler ingenting. Vi gjør handelen vår på Nordskaget, og det er heller ikke så langt å kjøre til Sistranda. Men vi har blitt flinkere til å planlegge, slik at vi ikke trenger å handle hver dag, sier Cato.