"Folket i Flatvika” er ei utstilling om en flergenerasjonsfamilie som bor på en typisk liten gård et sted på Trøndelagskysten i året 1920. På denne tida er det et viktig tidsskille her på kysten: Overgangen fra den gamle, tusenårige kystkulturen og til vår moderne tid. I Flatvika har de fått separator og symaskin, og eldstegutten drømmer om at de skal få motorbåt.

Årene før 1920 har vært krevende med en verdenskrig og spanskesyke-epidemien.

Dette er bakteppet i Kystmuseets utstilling Folket i Flatvika. I påska åpnet utstillinga igjen med mini-teater for de rundt 50 frammøtte.

Folket i Flatvika-utstillinga står i lokalene til Kystmuseet i Sør-Trøndelag i Fillan

Vi får møte søte og beskjedne Signe, og ikke fullt så søt og beskjedne Nekka Fætn. Signe (spilt av Karen Haugan) forteller om hvordan det er å være barn og vokse opp i et øysamfunn for nesten 100 år siden. Hun kommer slepende på lervdokka si, Amalie, og skal besøke bestemora i Flatvika.

Rigmor Kristoffersen, som spiller Nekka, beskriver Nekka Fætn som ei kjerring du ikke vil ha som nabo. Hun er ei slarvkjerring og snakker folk etter munnen. Likevel fins det ikke noe vondt i henne. Kristoffersen har spilt Nekka i 12 år og synes det er like moro nå som da hun begynte.

- Du greier ikke å ta Nekka på noe, hun vrir seg alltid unna, forteller Kristoffersen.

Rigmor Kristoffersen spiller Nekka, som er ei kjerring du ikke vil ha som nabo.

Det er Svein Bertil Sæther som har skrevet manuset til ”Folket i Flatvika”. Hver eneste av aktørenes replikker er som tatt ut av 1920. Det er ikke bare Signe og Nekka som bor i Flatvika, tar du turen innom treffer du flere. ed hjelp av en lomme-pc kan du høre at de snakker til deg og forteller deg sin historie. Dette er stemninga fra en annen tid.

Når du kommer til Flatvika, kan du få møte noen av dem som bor der. Ved hjelp av en lomme-pc kan du høre at de snakker til deg og forteller deg sin historie.
Rasmus