Ekstremværet «Ole» treffer kysten av Sør-Trøndelag tidlig lørdag morgen. Sør-Trøndelag Røde Kors forhøyer i denne forbindelse beredskapen fra og med i dag, fredag 6. februar.

- Dette innebærer at alle lokalforeningene i vårt distrikt (Sør-Trøndelag fylke samt kommunene Surnadal og Rindal) er varslet og satt i forhøyet beredskap, forteller daglig leder Marita Hoel Fossen.

Tettere dialog og raskere mobilisering

Leder i Hitra-Frøya Røde Kors, Siv Bente Øien, bekrefter dette.

- Vi i lokallagene er varslet og er i litt mer beredskap enn til vanlig. Skulle det skje noe i løpet av stormen, har vi da tettere dialog med Rødekors-huset på Nardo som har mer ressurser enn oss.

Det er ikke mange aktive Røde Korsere i øregionen, så distriktsrådet kan raskere mobilere frivillige ved forhøyet beredskap hvis det skulle bli behov for det, slår Øien fast.

Ressursene

- Ressursene Sør-Trøndelag Røde Kors har er transportutstyr, kommunikasjonsutstyr, lokaler for og bemanning av evakuerings- og pårørendesenter ved behov, førstehjelpsutstyr og –kompetanse, psykososial støtte samt diverse utstyr som tepper etc  tillegg til menneskelige ressurser i form av alle våre frivillige, forteller Hoel Fossen.

Værvarselet er for øyeblikket at det lørdag morgen skal dreie til nordvest full og kan hende sterk storm, med vindkast på 30-40 m/s. Sluddbyer og snøbyger, først på dagen regnbyer i lavlandet.

Søndag blir det i følge værvarselet nordvestlig kuling, kan hende storm utsatte steder, minkende utover dagen.