På torsdag ble et latvisk vogntog stanset på Jessheim i Oslo, etter å ha prøvd å kjørt forbi en spontankontroll, skriver tungt. no.

Dette skal ha blitt fanget opp av overvåkningskamera på stedet og kontrollørene skal ha kjørt etter vogntoget og fikk stanset det. Flere graverende forhold som falskt førerkort, overlast og ulovlig kabotasje ble så avdekket.

Meget proft utført

-Bilen ble kjørt i tosjåførsordning med en latvisk sjåfør bak rattet, og en ukrainsk sjåfør i passasjerstolen. Vi sjekket kjøre- og hviletid og fant overtredelser der. I tillegg var vogntoget overlastet. Den toakslede trekkvogna kunne ikke trekke denne hengeren livlig. Videre hadde man ikke dokumentasjon på inngående last til Norge forteller kontrolleder Bjørn Uno Rogneby ved Statens vegvesen på Jessheim til nettstedet.

- Vi fikk også en magefølelse på at det var noe rart med førerkortet til sjåføren. Derfor tok vi dette med til politiet på Gardermoen som fastslo at det er falskt. Dette var meget profft utført og man skal ha sett en del falske førerkort for å avsløre dette, legger kontrolløren til.

Hitra-laks i lasten

Vogntoget skal ha vært lastet med laks fra Hitra, skriver nettstedet videre.

- Den var fullastet med laks som i følge fraktbrevet var lastet på Hitra og tilhørte Marine Harvest. Vi tok kontakt med dem og de sendte en treakslet norsk bil som overtok traileren. Vi har nok å jobbe med og øsnket ikke å ha et fiskelass som ble stående her hos oss og ville blitt ødelagt, forklarer Rogneby.