Vidar Garnvik og Garnviks røkeri fra Frøya har årets sjømatprodukt, mener juryen under Trøndersk matfestival. Garnviks har fått hederen med sin gravlaks med aquavit, tare og østenskrydder.

Juryen er svært begeistret:

- Årets vinner synes vi – uten å ta munnen for full – er i verdensklasse. De har hatt en bratt og god læringskurve, med et etter hvert ganske stort spekter. Årets produkt var ikke bare fantastisk godt – det så veldig delikat og innbydende ut, og var lett å selge, heter det i juryens begrunnelse.

Vidar Garnvik forteller til Oi Trøndersk Mat & Drikke at diplomet må henge i vareutsalget.

- Vi bruker mye tid på arbeid, og synes det er veldig artig å utvikle nye ting – det er så mye vanlig gravelaks og røkelaks, men vi prøver noe nytt, sier han til nettstedet.

Utstillere på Trøndersk Matfestival kan melde på sine produkt til en kåring i ulike kategorier som for eksempel årets nykommer, kjøttprodukt, økologiske produkt, meieriprodukt og grønnsaksprodukt.

Årets jury består av Arve Tokle (Hornemansgården), Lars Erik Vesterdal (festivalkokk / NordØst) og Mikael Forselius (Hotel Britannia).