Søndag (9. juli) holdes det gudstjeneste i Froan kapell på Sauøya. Initiativtaker er Lilly Gården som har et stort hjerte for kapellet.

- Froan kapell betyr veldig mye for meg. Jeg er omtrent født på kirketrappa der, jeg er døpt der, konfirmert der og jeg giftet meg der, forteller hun engasjert.

Lillys oldefar var den første kirketjeneren i kapellet, en jobb som har gått i arv fra far til sønn frem til Lillys far.

Prest Jarle Bryne og organist Magne Romestrand tar turen utover sammen med cellist Krzysztof Zboralski som skal spille under gudstjenesten.

- For å komme seg til Sauøya tar man hurtigbåten fra Dyrøya. Den anløper Sauøya i tide slik at man rekker gudstjenesten. Hurtigbåten returnerer samme ettermiddag. Dette blir en flott dag som det blir mulig for alle å delta på, forteller Gården

Kapellet som sto ferdig i 1904 har vært lite brukt de siste årene, dette ønsket Gården å gjøre noe med. Hun vil med dette tiltaket vise vilje til å holde kapellet i bruk og holde interessen oppe for å holde det i stand.