FLØTTA UT

Ukentlig har Magnus Odden (71) egne program på Radio Trøndelag.

Radiovert fra Dragsneset

- Radio Trøndelag er en av de siste nærradiokanalene. Lyttergruppen vår er 40 pluss i musikk- og programstil, forteller Odden.

Radio Trøndelag er basert på frivillighet, og har som navnet tilsier, et stort dekningsområde.

-Teoretisk sett dekker vi godt over halvparten av befolkningen i Trøndelag. I Nord Trøndelag dekker vi helt opp til Lierne og utover kysten. I Sør Trøndelag er det Orkdal, Meldal, Skaun og deler av Trondheim som dekkes, men vi sliter i sørfylket når vi kommer ut Trondheimsfjorden. Jeg vet likevel at vi har faste lyttere på Frøya, smiler Odden og legger til at det er mulig å høre på dem via nettradio.

Odden startet med radio i 1993.

- Det startet med en etterlysning av innspillinger jeg hadde. Jeg meldte meg, ble med på programmet og det fenget.

I begynnelsen var det en utfordring å skulle sitte foran en mikrofon og snakke til mange, sier Magnus.

- En utfordring er det fortsatt, men jeg koser meg sammen med lytterne.

Da Magnus var 15 år, flyttet han til Trondheim for videre skolegang. Deretter fulgte år hvor han blant annet drev med fiske og var til sjøs. De siste tjue yrkesaktive årene, jobbet Magnus med hjelpemidler for funksjonshemmede.

- Det var givende. Jeg har vært heldig, og alltid hatt jobber jeg har trivdes i.

Åpenheten

- Savner du øyregionen?

- Jeg er sånn innstilt, at jeg er der jeg er. I starten så gjorde jeg det, men etterhvert så kommer man fra det. Det Frøya som jeg vokste opp på og kjente, det eksisterer ikke lenger. Jeg er heller ikke den jeg var da jeg flyttet derfra. Det jeg hadde til felles med de jeg vokste opp med, ligger nå langt tilbake i tid. Men jeg synes det er trivelig å komme utover på besøk. Det er stor forskjell på innland og kyst når det kommer til åpenhet.

Magnus har gode minner fra Frøya, og trekker fram da de om somrene dro ut for å fiske småsei, for deretter å koke og spise fangsten da de kom i land igjen.

- Jeg tror nok at vi var veldig heldige vi som vokste opp på den tida. Folk hadde like mye, vi var alle i samme båt.

Odden bor i Trondheim, men sender i fra Radio Trøndelags kontor på Stjørdal. Han forteller at han bruker rundt ti timer i uka på sending, og minst dobbelt så lang tid på å lage og forberede innslag.

- Planen har vært å komme ut til øyregionen å lage program.

I tillegg til å fylle dagene med radio, er Odden en ivrig samler av vinylplater, han går turer og leser.

- Jeg prøver å lære nye ting, for alt det man ikke bruker, det forfaller. Det gjelder hjernen også, smiler Magnus Odden før han skal i gang med ny sending.