- Det er jo utrolig at den kan stå tørt eller så høyt det er som om den har flyttet seg uten å synke nedi det minste, forteller Frode Reppe, som har fotografert sjøhuset dagen etter stormen.

I går sto naustet på den ene siden av bukta ytterst i Vikasundet på Frøya, og skal være bygget så sent som i år. I dag har naustet ny tomt, godt oppe på land på andre siden. Ikke helt uskadet, men i overraskende bra form.

- Jeg vet ikke hvordan det kan ha skjedd.  Den står nå høyere enn den gjorde originalt. Forstå det den som vil, sier Reppe til lokalavisa.

Sterkest middelvind på Halten

De offisielle værmålingene viser at det i går kveld og natt var sterkeste middelvind (gjennomsnittlig vind over ti minutter) på Halten fyr, var 32,3 meter pr.sekund. Grensen for orkan er på 32,6 m/s.

- Det sterkeste vindkastet ble målt på Trondheim Lufthavn Værnes mellom klokken 1 og 2 natt til 2.juledag. Da viste vindmåleren 40,3 meter pr. sekund, skriver adressa.no.

På en uoffisiell værstasjon plassert på Hamarvika har det sterkeste vindkastet i dag vært på 32.2 m/s. (Gå til værstasjonen her).

Mange forsikringsoppgjør

Forsikringsselskapene får i dag inn en mengde skaderapporter.

- Våre siste rapporter viser at det pr. klokken 1530 i dag var meldt inn 375 bygningsskader så langt til Gjensidige etter uværet det siste døgnet. Hovedsakelig har skadene kommet på nordvestlandet og i Sør-Trøndelag. Det rapporteres i tillegg om en god del skader på biler og båter, særlig på Sunnmøre/Ålesund. En bil skal også være tatt av bølgene i Trondheim. Ellers er det stillaser, trær og flygende gjenstander som har gjort skade på ulike typer kjøretøy, forteller Pål Rune Eklo i Gjensidige.