Det var damene som stod i høysetet da lokalforeninga Livsglede for eldre (LfE) arrangerte juletur til byen.

- Blant dem er damer som hjemme har stort ansvar med pleie av sine ektemenn. Vi tenkte en bytur hadde vært artig for at de kan komme seg ut, og få litt tid for seg selv, sier leder i LfE Hitra, Lena Hammernes.

Seks damer og tre ledsagere fylte maxi-taxien som fraktet dem først til julekonsert i Vår frues kirke. Deretter var det duket for en bedre julemiddag, før de handleglade damene tok en real runde kles- og julegaveshopping på OTI-senteret. Noen av fruene ytret at de ble aldeles svimle av butikkenes utvalg...

Men dagen endte ikke der. I taxien hjem klinket de blide damene til med allsang for full strupe. Og det var ikke salmer det gikk i. De seks damene skrålte hjertelig til Åge Aleksandersens «Levva livet».

Herrene ikke glemt

Mens fruene nøt byturen hadde ektemennene heller ikke lidd noen nød. De ble tatt godt hånd om av tre blide livsgledeelever fra Vg2 helsefagarbeider på Helsetunet. I tillegg til å bistå personalet på korttidsavdelinga, tok de herrene med en tur til kafé Skjællandet.

- Både damene og herrene var veldig takknemlige, og sa de kosa seg denne dagen. Målet er at vi kan ta flere slike turer, og kanskje blir det livsgledetur på karene neste gang, smiler Hammernes, som vil takke alle som gjorde turen mulig, inkludert drosjesjåføren med sine tålmodige ører.

De gulkledte arrangerer onsdag «Livsglededag» på Helsetunet. Da inviterer de beboere og besøkende til å nyte god mat og konsert med lærerne ved kulturskolen.