Politiet advarer nå mot roseselgere som oppsøker eldre, og forteller at de samler inn penger til trengende.

Politiet har fått melding både fra Snillfjord omsorgsenter og omsorgsboligene ved Frøya sykehjem på Hammarvika, om at mistenkelige folk har vært på besøk, og at disse har lokket eldre til å gi store summer for en blomsterbukett.

Les også: Advarer mot roseselgere

Fikk besøk av ukjent mann

Det var Agnes Holm (snart 80) som varslet politiet om besøket på Hammarvika.

Det var mandag kveld at hun fikk besøk av en ukjent mann.

- Han var utenlandsk, men snakket forståelig norsk. Han fortalte at han samlet inn penger til trengende barn i utlandet. Og så slengte han to rosebuketter på bordet her, forteller Agnes til hitra-froya.no.

Sa pengene skulle til Baltikum

Agnes er allergisk, og kan ikke ha levende blomster innenhus. Men mannen var opptatt av at hun likevel burde gi penger.

- Han sa at han skulle fly til Baltikum i natt, og at de pengene han fikk inn, skulle gå til trengende barn der.

Han var veldig pågående, og fulgte nøye med da hun tok fram pengeboka. Hun tok fram en seddel, men mannen pekte og mente hun kunne gi de sedlene hun hadde der. Da mannen gikk, hadde hun gitt han 800 kroner.

- Jeg følte meg ikke truet. Men jeg vil jo gjerne hjelpe de trengende. Det var først etter at han var gått, at jeg ble redd.

Fikk skjelven i etterkant

Agnes fikk høre at flere beboere hadde gitt store summer, og hun tok en telefon til ei hun kjenner, som jobber med estlandshjelpen. Hun fikk høre at det ikke var noen derfra som gikk fram på den måten, og at dette ikke hørtes riktig ut.

- Jeg er dårlig i nervene. Og så begynte jeg å tenke: Hadde han løyet? Kanskje var blomstrene til og med stjålet?

Det var da hun ringte politiet.

- De takket for at jeg ringte. Og jeg beit meg merke i en ting politimannen sa: «har de begynt med det igjen».

- Er det virkelig sånn at det er folk som reiser rundt og lurer folk på denne måten? Hadde jeg visst om dette, skulle jeg kastet han ut, sier Agnes Holm.

Beboerne i omsorgsboligene på Hammarvika bor i egne leiligheter, og styrer livene sine selv. Det er folk som er innom og ser til dem på kveldene, men de har ikke noen vakter. Nå føler Agnes at de bør ta litt forholdsregler.

- Jeg har sagt til de som arbeider her, at de bør begynne å låse ytterdøra når de går om kveldene. Selv skal jeg bli flinkere med å se at altandøra er låst, sier Agnes Holm.