Litt over midnatt får politiet melding om at en bil står i brann i utgangen av Frøyatunnelen, på Dolmøya, og at det er mye røyk på stedet.

- Vi har ikke så mye informasjon om dette, annet at vi måtte dirigere trafikken når vi kom på stedet, og at vi bestilte bilberging. Ingen personer er meldt skadet etter brannen. Like før klokken to kunne politiet forlate stedet, da bilvraket var fjernet, og trafikken kunne gå som normalt igjen, opplyser operasjonsleder Astrid Metlid.

Klokken halv tre blir politiet varslet fra Vegtrafikksentralen om at et brannslukkingsapparat er stjålet fra Frøyatunnelen. Når et brannslukkingsapparat blir fjernet går det en alarm hos Vegtrafikksentralen, og tunnelen blir automatisk stengt.

- Tunnelen blir automatisk stengt fordi at når et apparat fjernes antar man jo at det er brann. Det å fjerne et brannslukkingapparat fra tunnelen får større konsekvenser enn man tror. Vi traff i etterkant på de to unge guttene som hadde gjort dette. De er i tenåra, og saken vil bli fulgt opp på lensmannskontoret, informerer operasjonsleder.