Ganefart er en konkurranse for spisesteder som har blitt arrangert annenhvert år siden 2006. Spisestedene dømmes ut i fra visuell presentasjon, smak på maten, service, renhold og hygiene. Meningen bak konkurransen er å motivere norske spisesteder til å satse mer på norsk matkultur, så det ble lagt stor vekt på bruk av lokale råvarer og hvor flink stedene har vært til å formidle disse.

Full pott for Hotell Frøya

- Testpersonene dukket tydeligvis opp uanmeldt i restauranten og var som alle andre kunder. Personalet visste med andre ord ikke når testen ble utført. Jeg visste faktisk ikke at de hadde vært her før jeg fikk resultatet i går, forteller restaurantansvarlig Lena Fillingsnes.

- Vi er selvfølgelig kjempefornøyde med resultatet, og det viser at det går rett vei for oss. Vi får en bekreftelse på at det vi gjør er bra, fortsetter hun.

I tilbakemeldingen fikk restauranten på Hotell Frøya full pott på alle kriterier. Det eneste tilbakemeldingen kunne pirke på var at de ansatte kunne fortalt om maten og stedet uoppfordret.

- Vi tar til oss både ris og ros, og ønsker selvfølgelig hele tiden å bli bedre. Vi ønsker å ha kvalitet i alle ledd, og god service er noe vi fokuserer veldig på, sier Fillingsnes.

Mye godt å by på

Janika Grant fra Estland har jobbet på kjøkkenet i tre år, og er nå kjøkkensjef. Hun er også kjempestolt over resultatet.

- Vi har mye godt å by på. Maten som fikk 10 av 10 i testen var saltfiskball med villsaupølse og kålrotstappe, og gratinert torsk med sopp, potetpuré, rotgrønnsaker og bacon. Ellers har vi blant annet veldig god hjort, lam, villsau og kamskjell. Vi tilbyr sushi på bestilling, og sushi dukker også opp på høst- og vintermenyen, forteller kjøkkensjefen.

Lena Fillingsnes oppfordrer folk til å komme og smake på god, lokal mat i hjemmekoselig atmosfære.

- Det lille ekstra er alltid i fokus hos oss, avslutter hun.

Restaurantansvarlig Lena Fillingsnes og kjøkkensjef Janika Grant.