I lokalene hos Frivillighetssentralen og Hitra Misjons-og nærmiljøsenter i Fillan står en gjeng med glade damer. De bruker dagen sin på å pakke inn julegaver til barn i land som ikke har det like rikt og enkelt som det vi har her i Norge.

Til Estland

- Mesteparten av gavene går til barnehjemsbarn i Estland, men også til andre institusjoner. Kanskje til og med noen skoler øst i Estland, nærme grensa mot Russland. Der har de ikke så mye, så det er godt å bidra med varme gensere, votter og strømpebukser og... Ja, det meste som kan varme litt, forteller Anbjørg Strøm ved Hitra Misjons- og nærmiljøsenter.

Mellom 150-200 gaver

Hvert år sendes det mellom 150-200 julegaver fra Hitra. Malfrid Knutshaug og Inger Antonsen er førstegangsdeltagende med arbeidet i år.

- Ragnhild har vært med i mange år, men det er første gang for oss. Men det blir nok neste år også! Dette er gøy, forteller damene mens de flittig pakker inn den ene gaven etter den andre. En stor haug med julegaver ligger samlet på bordet ved siden av dem, men enda er det mange igjen.

- Vi vet ikke helt hvor mange det blir, men det blir nok noen i år også, smiler damene.