Neste møte i Frøya formannskap, den 9. oktober, er lagt til Mausund. Der skal de også behandle en av de mest omdiskuterte «mausundsakene» de siste åra: rehabilitering av Mausund svømmehall.

Bassenget, som i sin tid ble bygget på dugnad av Mausund idrettslag, har i flere år stått tomt. Forrige ordfører, Hans Stølan, gikk høyt på banen og lovde at kommunen skulle sørge for at det skulle rehabiliteres. Kommunen har utredet rehabilitering, men rådmannen anbefalte i siste runde å legge bort disse planene, da det ble for dyrt. Politikerne ønsket likevel en ny utredning. Nå kommer saken opp på nytt, og da er formannskapets møte lagt til Mausund.

Lokalpolitiker Hedley Iversen (Ap) fra Mausund har forventninger til at det kommer noe godt ut av dette møtet.

- Jeg tenker nå slik, at når de legger møtet til Mausund, så må de også vise handling. Jeg kan ikke skjønne at de tar turen bare for turens skyld. Jeg mener det forplikter at de kommer utover, og vil høre på oss. Folk på Mausund er glade i bassenget sitt. Vi er stolte over det vi har gjort, samtidig som vi ikke glemmer at kommunen har hjulpet oss mye opp gjennom tida. Og det er sikkert at hvis kommunen gjør de rette vedtakene, så skal det ikke mangle på dugnadsinnsats fra mausundværingene. Dugnadsånden lever godt her, sier Hedley Iversen.

Han mener også denne saken er viktig hvis kommunen skal vise at de fortsatt bryr seg om utkantene sine.

- Med alt som skjer på Sistranda nå, og alt det bevilges penger til der, så bør vi passe på. Det må vises at man er villig til å satse på noe som ligger utenfor kommunesenteret, også, sier Hedley Iversen, som selv er varamann til formannskapet