- Det skjedde så raskt. Ganske sjokkert og overrumplet sto vi der og lurte på hva som egentlig hadde skjedd, forteller sykepleierstudentene Janne Kristin Johansen og Monica Brorstad i fra Hitra, som for tida er i en tre måneders praksisperiode i Nepal.

Damene har en blogg hvor de forteller om dagliglivet og som lokalavisa har fått lov å referere fra. Av de mer dramatiske opplevelsene er da en hund angrep Janne Kristin i en landsby oppe i åssidene av hovedstaden Kathmandu. Det var her en av de mangetallige, firbente bestemte seg for å ta et skikkelig glefs i leggen til Janne Kristin, dette skjedde raskt og han var borte igjen på et blunk.

- Ganske sjokkert og overrumplet sto vi der og lurte på hva som egentlig hadde skjedd. Janne dro opp bukseleggen, og tre dype hugg etter tenner kom til syne. Eieren ropte at hunden hadde vaksine, men utover dette brydde han seg ikke stort. Det ble til at kvinnen fulgte oss ned til landsbyens helsestasjon hvor sårene ble renset og Janne fikk en stivkrampesprøyte, forteller damene på bloggen.

Heldigvis var blitt rabiesvaksinert før de dro hjemmefra, men det viste seg at flere vaksiner måtte til i behandlingen.

- Janne Kristin fikk en rabiesvaksine ved en klinikk i byen og hun må få fire til før behandlingen avsluttes. Det ble en tøff dag, mange spørsmål og forståelsen av hvor alvorlig en slik hendelse er kom krypende inn etter hvert. Vi vil oppfordre alle som er i tvil om de skal ta en rabiesvaksine  eller ikke – gjør det! Noen dager har gått siden hendelsen, Janne har fått pratet med familien, leger, kolleger, også sykepleiere her nede – alle med forsikringer om at dette går bra, skriver de.