- Det føles bare som en vanlig kamp-dag. Når vi er på cup bruker vi jo å ligge på skole og utforske butikker vi ikke er kjente på, så dette føles ikke som cup for oss, sier 14-åringene som i helga deltok på sin første håndball-cup på hjemmebane.

De synes likevel det er stas å ta imot andre lag på hjemmebane på cup og håper dette blir en tradisjon.

Jentene er usikre på om deres mødre spilte på Søvest og regncup for over 20 år, siden men noen av dem har hørt noen historier.

- De spilte på asfalt! Det høres helt forferdelig ut! Da måtte de jo ha polstring både på knær og albuer! Brukte de tre knebeskyttere utenpå hverandre eller? lurer Frida Antonsen.

- Ja, eller polstra de seg med bobleplast? Foreslår Helle Glørstad.

Vil vokse

Nina Larsen, Turid Glørstad og Hege Lie Rønningen i arrangementkomiteen var alle med den gang Søvest og regn var en reell trussel mot cupstemningen utendørs. De er godt fornøyde etter helgas cup som er den første siden cupen hadde sin forrige historieperiode i 1983 – 1992.

- Det var så artig med Søvest og regncupen, og øyregionen har ingen egen håndballcup, så vi måtte bare ta opp tradisjonen, sier de.

80 spillere på ni lag fra fire klubber var påmeldt på helgas cup, som ble en ren 14-års-cup, men neste år har arrangørene håp om å få med spillere fra 12- år til 16 år og fra begge kjønn.

- Det var jo bra at vi ikke ble større første gang, så fikk vi prøvd oss, sier Nina Larsen.

- Vi har allerede satt helga til neste år. 16 – 18 september. Det er bra å ha det tidlig som en kick off til sesongen, og viktig for oss å finne et helg det ikke skjer noe annet eller er andre cuper, sier Turid Glørstad.

De tror grunnen til at det ikke ble så mange påmeldte til helgas cup er at mange allerede hadde planlagt sine cuper da påmeldingen gikk ut til klubbene.

- Mange har tradisjon for hvilke cuper de reiser på, og vi er jo ny. Vi må ha noen som skiller oss fra andre, og det tror vi at vi har fått til. De som har vært her i helga har kosa seg og er strålende fornøyde, sier Nina Larsen.

Mat i fokus

Larsen forteller at kvalitet og sunn kosthold har vært stikkord, og dette mener arrangørene de har lyktes med.

- De som tilreisende har gitt oss veldig gode tilbakemeldinger. Dette er bedre enn Rica Nidelven, sa de fra Kyrksæterøra, smiler Larsen. Hun forteller at laks var veldig populært blant spillerne, og er fornøyd med å ha med Monica Aunøien fra Hitra storkjøkken som har stått for maten i helga.

- Neste år vil vi satse mer på aktiviteter, har litt rom mellom kampene så spillerne også får oppleve noe annet, sier Hege Lie Rønningen. Arrangørene takker sponsor og dyktige medarrangører for at den første Søvest og regncupen på 23 år ble en suksess. Men for 14-åringene selv er det annet enn mat og et vellykka arrangement som står i sentrum. Det viktigste er å vinne kamper. Og det aller viktigste er å slå Frøya.

- Det er så surt å tape mot Frøya! Det er så viktig å slå dem! Sier noen småsure 14-åringer etter at finaleplassen røk mot "erkefienden".