Politiet har anmeldt to menn fra Frøya for såkalt kroppsskade mot en annen mann 29.desember. I følge lensmannen er det ikke første gangen de har utøvd vold.

- Jeg kan bekrefte at de siktede har vært involvert i en rekke voldssaker fra før, og at minst en av dem er dømt for vold. På grunn av sakens alvorlige karakter har politiet anmeldt begge mennene, sier lensmann Arild Sollie.

- Kunne gått riktig ille

Det var tirsdag morgen 29.desember at mannen ble funnet, etter at det ble meldt om at en person hadde blitt slått ned og skadet og deretter forlatt en privatfest. Etter en liten leteaksjon, ble mannen funnet i et hus, bevisst, men ifølge politiet meget omtåket og forslått.

- Vi ser meget alvorlig på dette. Slik jeg vurderer det, er det bare tilfeldigheter som gjør at det ikke går liv. Dette kunne gått riktig ille, sa Sollie etter at de hadde funnet mannen.

Skal ha kranglet om skyss

Motivet for volden er noe uklart, men skal ha dreid seg om krangling angående bilskyss.

- Motivet har dreid seg om uenigheter rundt transport bort fra stedet. Da har det oppstått noen tumulter om hvem som skulle være med bilen. Derfra har det eskalert ute på gårdsplassen, der voldshandlingen skjedde, sier Sollie.

- Hadde noen av de involverte tilknytning til bilen?

- Alle hadde en tilknytning til bilen. Han som ble slått ned skulle være med i bilen.

- Var noen av de siktede eier av bilen?

- Det vil jeg ikke si noe om, sier Sollie.

Legene sier han har vært heldig

Mannen som ble slått ned skal ikke være hjemmehørende på Frøya, men skal ha vært på julebesøk. Han er nå på bedringens vei.

- Fornærmede er på grunn av sin helsetilstand ennå ikke avhørt. Men han er på bedringens vei, og vil bli avhørt i nærmeste fremtid. Han har det etter forholdene bra, men har i følge legene vært veldig heldig. Han fikk en kraftig hjernerystelse, og er kraftig forslått i ansiktet. Men det er håp om at han blir helt frisk, sier Sollie.

- Vil tidligere voldshandlinger få betydning for straffeutmålingen, dersom de siktede blir straffet?

- Det er ingen som er dømt ennå, så jeg kan ikke uttale meg om det. Etterforskningen pågår, og vi har dannet oss et klart bilde av hva som har skjedd, sier lensmannen.