Da Mari Glørstad Jørgensen (26) var nitten år, forlot hun Dolmøya og Hitra, til fordel for Trondheim og sykepleierstudiene ved Høyskolen i Sør-Trøndelag (HiST).

Sykepleierstudier

Der studerte Mari i tre år, og etter endt utdanning begynte den unge sykepleieren å jobbe ved avdelingen «Barn Ortopedi» ved St. Olavs Hospital og ved Nidaros Distriktspsykiatriske Senter.

Mari forteller at det i løpet av årene hun bodde i Trondheim, også ble tid til en del reising.

- Jeg reiste blant annet til Sør- og Mellom-Amerika.

Ville prøve noe nytt

I august i fjor, kom hun flyttende tilbake til Dolmøya, og med på flyttelasset var også samboer Daniel Morken, opprinnelig i fra Oppdal. Eller kanskje var det Mari som var med på Daniels flyttelass - for det var i utgangspunktet på grunn av Daniel, at de kom flyttet utover til øyriket igjen.

- Daniel jobbet på kontor som elektroingeniør i Trondheim og ønsket å prøve noe annet. Han fikk seg jobb ved Trønder Energi på Frøya, og da fant vi ut at vi skulle ta sjansen på å flytte til Hitra.

Noe nytt hver dag

Mari forteller at Daniel er lærling som energimontør og at han trives godt. Selv har hun fått seg 100-prosent faststilling ved Hjemmetjenesten i Hitra kommune.

- Det trives jeg godt med, det er mye nytt hver dag.

Mari Glørstad Jørgensen forteller at hun trives godt i Hjemmetjenesten i Hitra kommune.

- Det er artig å høre at dere trives begge to, men hva skal til for at Hitra blir en enda bedre plass å bo?

- For meg, er det nok at flere venner flytter hjem igjen, smiler Mari og legger til at at hun i tiden hun bodde i Trondheim, savnet å bo nært familien og de vennene som fortsatt er her i øyregionen.

- Noe av det beste med å være tilbake, er at jeg får mye tid med besteforeldrene mine, og det er koselig. I tillegg er naturen på Hitra så fin, jeg har savna sjøen.

- Har du og Daniel kommet til Hitra for å bli?

- Vi er usikre på om vi blir på Hitra i fremtiden, men slik ting er i dag, så trives vi veldig godt.