Kun en gang i året er Ramsay ute i verden for å holde foredrag og i år valgte han Scandic Lerkendal i Trondheim. Stjernekokken mener det blir lett å lage god mat, når man har så fantastiske råvarer.

– De lokale produsentene lager god mat. Nydelig laks, kamskjell og torsk. Jeg har også smakt på fantastisk lam, sier mesterkokken til NRK.

Ramsay var såpass imponert over det han fikk servert at han mener verden bør få øynene opp for trønderske matvarer.

- Dere sitter på gull!, uttalte han til Adressa.

Som lokalavisa Hitra-Frøya skrev tidligere, var det som sagt kamskjell og laks fra Frøya som var forretten, mens hovedretten var lam fra Hitra.

- Han var sterkt imponert over kvaliteten på råvarene fra Hitra og Frøya. Sjømaten med kamskjell fra Seashell og laks fra Salmar fikk fram det beste fra den trønderske kysten. Lammet fra Dalpro var han stor fan av, i likhet med meg. Ramsay er jo fra Skottland hvor de er godt vant med lam og han er meget glad i slik type kjøtt, sa Torsteinsson til lokalavisa Hitra-Frøya før Ramsay kom på besøk.

- Ikke sint, lidenskapelig

Siden Ramsay er fotballfan fikk han også besøke RBK. Og brukte fotball som en forklaring på at han ikke er sint, men lidenskapelig.

- Jeg sier til barna mine at det er det samme om de velger matlaging, fotball eller noe annet. Det som er viktig er at det er lidenskap som driver dem, sier kokken til Adressa, før han fortsetter.

- Jeg er ikke på den måten utenfor kjøkkenet. Men jeg er engasjert. Jeg har en lidenskap for det jeg driver med. Fest en mikrofon på en fotballspiller og du vil få høre en del kraftuttrykk i løpet av en fotballkamp. Og om du brenner for en ting og merker at en idiot er i ferd med å ødelegge det, da vil du vel si fra?

Akkurat det fikk også en kameramann fra NRK erfare da telefonen hans ringte under et intervju med kokken fra Hell`s Kitchen.