Torsdag, fredag og lørdag ble den tolvte utgaven av SommerFillan arrangert i regi Fillan Handelsstand. Ann Kristin Kjerringvåg Willmann mener de tre dagene kan oppsummeres som vellykket. De fleste innen handelsnæringen som hun har vært i kontakt med i ettertid har fortalt at de er fornøyde med salget.

- Det har bra besøk i finværet i år. Men kanskje var det i det varmeste laget torsdag hvor det kunne vært enda mer handel i martnasbodene denne dagen. Fredag var det ikke så verst og lørdag var det veldig bra med mye folk i Fillan.

Aktivt tema

Fra og med i fjor innførte SommerFillan tema, og årets var "frisk med mosjon".

- Det ble arrangert ulike aktiviteteter som det dukket folk opp på, som friidrett i Hitra Idrettspark i regi Hitra/Sandstad friidrettsklubb og kajakk i regi Hitra Padleklubb, forteller Willmann.

Mange tok som vanlig turen innom populære Bergstrøms tivoli under SommerFillan, og tryllekunstneren Magi Curty hadde et godt oppmøte da han underholdt øyværing-publikummet torsdag.

Gikk glipp av gratis-konsertene

Det ble også i år arrangert gratis-konserter i bakgården på Hjorten Hotell Hitra.

Adrees og Jo Sverre trakk omtrent sytti publikummere og Hege Anita Skjærvik rundt seksti, i følge Willmann.

- Det er veldig synd at de besøkende ser ut til å gå glipp av gratis-konsertene vi arrangerer. De får ikke med seg at det er god, gratis musikk underveis i SommerFillan. Særlig var det en stor musikkopplevelse med Jo Sverre i år som hadde med seg et helt band i bakgården.

Åpent mellom bodene

Ann Kristin sier hun har fått tilbakemeldinger på at det virket litt tomt mellom bodene i år.

- Det har sin forklaring i at noen reserverer plass for alle tre dagene og dukker kun opp den siste dagen. Vi har også de som trekker seg i siste liten og som vi ikke har greid å erstatte på kort tids varsel. Det skjer uforutsette ting som vi ikke rår over, og det er forklaringen på hvorfor det ble slik denne gang. Men alt i alt er jeg fornøyd med årets arrangement.