- Ta på piratutstyret og kom til festivalområdet.

Det oppfordrdrer PiratPappa og hans mannskap, som kommer til Frøyafestivalen på Sistranda lørdag formiddag med Piratskuta Scala.

- Vi trenger flere småpirater! Ta frem piratutstyret og kom, – kanskje kjenner dere en pirat som vil bli med på det neste eventyret? oppfordrer festivalledelsen foran Barnas Piratfest, som er Frøyafestivalen for hele familien, inkludert de yngre. Piratfesten starter med piratforestillingen om PiratPappa og Makeløse Miranda. PiratPappa og hans vakre datter Celine er straks klare for nye eventyr og de må snarest finne flere pirater som vil bli med på tokt.

Men Makeløse Miranda lurer rundt og vil stjele skattene og alt gullet fra PiratPappa. Til og med Piratskuta Scala vil hun ta, hører vi rykter om. Og det er her småpiratene kommer inn i hjelpa med å forsvare PiratPappa mot Makeløse Miranda. Deretter er det klart for skattejakt sammen med PiratPappa. Skattene er godt gjemt og kartene er dårlige, og derfor er PiratPappa spesielt interessert i småpirater som kan lukte gull…