For første gang i historien er det årlige biblioteksjefmøtet i fylket lagt til øyregionen. Alle biblioteksjefer i Sør-Trøndelag har satt av to dager for faglig påfyll i Fillan på Hjorten Hotell.

- Dette er en stor opplevelse

Biblioteksjefene på Hitra og Frøya, Islam Abou Hassan og Monika Kopaczek-Styczen er stolte over å få være verter for arrangementet. Omvisning på begge bibliotekene for de Sør-Trønderske kollegene lå også på programmet.

- Dette er en stor opplevelse. Vi er veldig stolte over at arrangementet er lagt til øyregionen, sier Monika Kopaczek-Styczen.

- Deler ideer og tanker

Også biblioteksjefen ved Hitra bibliotek, Islam Abou Hassan, synes også det er stas at det årlige møtet avholdes på Hitra.

- Det er stas å få vise frem både Hitra og Frøya for våre kolleger. Både Monika og jeg har hatt omvisning på våre biblioteker, men vi har også vært en tur til Hopsjøen. Samtidig er dette viktige dager for biblioteksjefene for å dele ideer og tanker, samt knytte kontakter, forteller Abou Hassan.

- Det er stas å få vise frem både Hitra og Frøya for våre kolleger, sier Monika og Islam. Fra fylkessjefen får de skryt for integreringstanken de holder på i bibliotekene sine.

- Gode på integrering

Hildegunn Hestnes, leder i Sør-Trøndelag fylkesbibliotek, mener rammen rundt møtedagene har vært særdeles fin ute i øyriket.

- Det har vært en nydelig ramme rundt årets arrangement. Vi legger biblioteksjefsmøtene til ulike steder hvert år. Slik blir vi bedre kjent med hverandre og stedene vi kommer fra. Det jeg har merket meg her er at både Hitra og Frøya er svært gode på integrering, forteller Hestnes.

Integrering var også en stor del av programmet i løpet av den første dagen av konferansen, hvor Integrerings og mangfoldsdirektoratet (IMDi) sto for deler av det faglige innholdet.

For siste gang i fylket

- Ettersom Sør-Trøndelag som fylke er historie fra januar neste år, vil dette være det siste biblioteksjefmøtet for dette fylket, og er slikt sett historisk avslutter Hildegunn Hestnes.

988 89 562 kirsti.marthine@hitra-froya.no