I forrige uke skrev lokalavisa om ulovlige fiskeredskaper som hadde blitt beslaglagt av Kystvakten, og deretter overlevert lokalt politi, for så å bli stjålet i fra politiet.

Lensmann Arild Sollie kalte i går hendelsen som "et utrolig frekt tyveri.

Utydelig merking

Tom Hoøen på Sula var en av de i øyregionen som fikk inndratt teiner i aksjonen. Han reagerer sterkt på både beslaget og det påfølgende tyveriet, og forteller at han vurderer å anlegge sak.

Hoøen forteller at han tok direkte kontakt med Kystvaktskipet "Njord" for å spørre hva grunnlaget var for hans vedkommende.

- Ut fra saksnummeret på beslaget fant vi ut at selve utstyret var i orden, men at blåsen var utydelig merket.

Blåsen hadde de merket dagen i forkant med tusj, i følge Hoem.

- Merkingen har i verste fall blitt vasket av og noe utydelig, men det er nok ikke verre enn at man ser hvem som eier den.

Hoem kontaktet lokalt politiet for å få teinen utlevert igjen, men der fikk han beskjed om at saken måtte innom jurist og deretter bli vurdert i forhold til et eventuelt forelegg.

- Enn at en tusj-strek skal skape slik ballade. Det finner jeg rett og slett urimelig, sier Hoem som deretter fikk beskjed om at han snart ville få høre fra politiet igjen.

- Siden har vi ikke hørt noe mer. Jeg vet ikke om noe av mitt er stjålet, men vi tror selvfølgelig det. Hvis ikke utstyret dukker opp igjen så får vi eventuelt vurdere å gå sammen med flere og ta saken rettens vei, for det tapet vi lider når vi mener vi ikke har gjort noe ulovlig. Det er flere enn meg som påstår det. Jeg finner det i tillegg merkelig at det ikke står en container klar på havna når de gjennomfører aksjoner som dette så utstyret blir lagret trygt i ettertid.

I forrige uke skrev lokalavisa om ulovlige fiskeredskaper som hadde blitt beslaglagt av Kystvakten, og deretter stjålet i fra lokalt politi. Foto: John Haftor Haftorsen