Lavpriskjeden Europris, med 220 butikker over hele Norge, viser til rekordvekst gjennom 2014 og mener kjeden "vant julehandelen" på landsbasis. Lokalavdelinga på Hitra viser til enda bedre tall en kjede-gjennomsnittet, og det gjør administrerende direktør i Europirs. Pål Wibe, strålende fornøyd.

- Butikken vår på Filan/Hitra er vi spesielt godt fornøyd med. Siden åpningen i desember 2011 har den hatt en vekst hvert år over snittet i kjeden og dens budsjetter. Og kjeden har slått markedet, så dette er imponerende, sier Wibe til lokalavisa Hitra-Frøya.

Oppgraderer butikken

Europris-kjeden har besluttet å legge penger i oppgradering av butikken på Fillan.

- Vi er særdeles godt fornøyd med butikken og har derfor besluttet å investere betydelig i å oppgradere den. Arbeidene starter 19. januar allerede, sier Wibe.

Europris opplyser at Hitra-butikken i fjor økte omsetninga med hele 14 prosent.

- Salget er nå imponerende 23,1 millioner kroner, ekslusiv merverdiavgift. Det er rett og slett imponerende tall gitt befolkningsgrunnlaget. Jeg tror årsaken er en fin blanding av at man lokalt har kunder som setter stor pris på Europris-konseptet og at vi har en spesielt dyktig butikksjef og et team av medarbeidere som er flinke i denne butikken, sier kjede-direktøren.

- Smått eventyrlig

Europris-kjeden sendte denne uka ut en pressemelding om sterk vekst på landsbasis, med 15,6 prosent større omsetning i sist desember målt mot desember ett år tidligere. Dette er tre ganger så sterk som den markedsveksten Virke estimerte for denne jula. Den sterke juleveksten gjør at Europris får en sammenliknbar vekst for hele 2014 på 7,0 prosent.

- Veksten vi opplevde i 2014 generelt, og julen spesielt, var smått eventyrlig, synes Wibe. Han trekker frem de usikre økonomiske tidene, samt at Europris har startet på et massivt moderniseringsprogram hvor hele 65 butikker fremstod i «ny drakt» i 2014, som de viktigste årsakene til den gode veksten. I 2015 setter Europris opp tempoet ytterligere i moderniseringsprogrammet med 75 butikker som i løpet av årets skal pusses opp. Dette inkluderer tolv nye butikker i Norge. Total omsetning i Norge i 2014 for kjeden ble 4,73 milliarder kroner. Kjeden har ca. 2.200 ansatte fordelt på 220 butikker. Butikken på Hitra har ni ansatte.