Lørdag formiddag samla dugnadsgjengen seg på festivalområdet på Siholmen.  Konteinerne med stenger, plugger, duker og benker og bord var for lengst på plass, og teltansvarlig Tor Erik Aune så ingen grunn til å vente til i siste liten med å få teltene opp.

-Det er ei uke før tidligere år, men når alt er på plass og det plutselig passer for dugnadsgjengen er det bare dumt å utsette det, sier Aune.

–Dessuten er det ingen som kan garantere at dette været holder seg ei uke til.  Det er vesentlig triveligere å jobbe sånn som det er nå en i sørvest og regn.  Da er det ikke lett å holde styr på digre teltduker.

Erfarne folk

Så fort grindene med teltstenger er lirka ut av en fullstappa konteiner og plassert strategisk på den nyasfalterte plassen, trår rundt 12 mann til med lemping og bæring.  Alt ser ut til å gå av seg selv, etter en kort besiktigelse og noen få rettledinger havner alt på sin tiltenkte plass uten nøling og leiting.

-Dette er det sjette året jeg har denne jobben, så jeg begynner å få gangen i det, forteller teltansvarlig mens han stå og holder øye med framdriften.  –Vi legger vekt på å få med oss så mange som mulig fra år til år, og sparer mye tid på det viset.

Store forhold

Og det er ikke akkurat et vandretelt som skal opp.  I alt er det tre av dem, ett på 15x35 meter, ett på 15x15 og et ”lite” på 3x9, til sammen langt over en halv dekar under duk.

-I fjor brukte vi 14 timer på å få alt opp, og vi har som mål å slå det i år, slår Aune fast.  –Rekker vi det ikke i dag så får vi prøve å tromme sammen folk i morgen formiddag for å ferdigstille jobben.  Vi får stå på i dag og ta det som det kommer, sier han med et optimistisk smil og utollmodige fakter.

Men etter som dagen gikk mot kveld skulle det vise seg at erfaring og rutine kombinert med vakkert vær gjorde susen.  På under ti timer var alt på stell og dugnadsgjengen kunne rusle hver til sitt å ta helg i trygg forvissning om at forberedelsene er mer enn i rute.  Det skal i det minste ikke stå på teltplass når det braker laus med musikk og liv og leven i neste uke.