Lokalavisa mottok torsdag et tips om at noen aktivt går innfor å underbygge sladder, baksnakking og til og med oppfordrer til kriminellehandlinger under kontoen Hitra Gossip i det sosiale nettverket Twitter.

Gossiper engelsk for sladder, og er et problem øyregionen har slitt med i mange år,dog ikke skriftlig før nå.

Hei søtinger, har dere hørtsiste nytt?

  • * går på steroider, og erderfor blitt så bol. Men hvor får han tak i dette?

  • Har fått inn et tips fra * forå bli tynnere stikker hun fingeren i halsen og spyr.

  • Har dere hørt siste nytt om *eller skal jeg si det?

(* Fullt navn er fjernet avlokalavisa)

- Hei søtinger, morsomt å gå påvideregående i disse dager. Dere skulle bare hørt all dritten dere slenger omhverandre, elsker dere kyss og klem, skriver kontoinnehaveren.

Enkelt og uunngåelig

Konseptet er enkelt og fungerer slik at tipsere sender rykterom andre direkte til en hemmelig person som administrerer gossipkontoen. Denhemmelige administratoren lover å skåne de som leverer han eller henne de besteryktene, og legger så ut tipsene han har mottatt med fulle navn eller link tilderes twitterkontoer.

- Dette er en uunngåeligtrend. Sladder har kommet for å bli også i den digitale æraen, sier ekspert påsosiale medier, Thomas Wold ved NTNU i Trondheim i et intervju med adressa.no.

Ulovlig eller bare umoralsk

Hvem som står bak Hitras versjon av denne offentligeuthengingen er ikke bekreftet ovenfor lokalavisa. Ideen til siden har nokde aktuelle ungdommene på Hitra fått etter at trenden nesten har gått som enfarsått landet over, for ikke å si verden.

- Sidene er ofte opprettet av elever ivideregående skoler og grensene for om dette er bare umoralsk mobbing ellerogså ulovlig er i følge Ove Skåra i datatilsynet nokså uklare.

Ytringsfriheten stårfryktelig sterkt. Det skal mye til for å bli dømt for å henge ut andre påsosiale medier. Da må det som skrives være usant og ganske grovt, sierinformasjonsdirektør Ove Skåra i Datatilsynet I et intervju med adressa.no

Politiet glad for at den erborte

Dagen etter lokalavisa tok opp saken om gossipkontoen, er kontoenborte. Dette er noe politiet på Frøya ikke er overrasket over. John Jegtvikved Frøya lensmannskontor sier til lokalavisa at de var ute for det samme påFrøya noen år tilbake.

Da mottok til slutt de som hadde opprettet kontoentrusler fra de uthengte, og siden forsvant like fort som den hadde dukket opp.

- Vi rakk å diskutere kontoen her på kontoret og hvordan viville følge den opp men vi er svært glade for at den nå ikke eksisterer lenger.Jeg ser for meg at ei slik side kunne vært grobunn for flere kriminellehandlinger, sier politibetjent  John Jegtvik.

- Noe vi har fokus på

Bare desåkalte retweetene er tilbake på nettet da rektor på Hitra videregående skole, PerIvar Christensen går inn for å sjekke sida. Han sier til lokalavisa at sosialemedier har gjort det vanskeligere, da ungdom plutselig ser sitt snitt itil å sitil hverandre ting de ellers aldri ville ha sagt.

- Dette er noe som foregår på nettet som vi ikke ser i det heletatt blant elevene våre her i det daglige. Sosiale media gir ungdom en arenafor å uttale seg på en måte de ellers aldri ville ha gjort og dette er noe vifokuserer på å få en slutt på, sier rektor  Per IvarChristensen.