Hitra fotballklubb startet i 2004 eget jentelag. Og flere av spillerne hadde troen på sine ferdigheter.

- Vi skal bli Norgesmestere, begynte en av jentene. Men en annen fant ut at det er bedre å ta i litt ekstra.

- Nei, vi skal vinne Champions League!

- Ja, det skal vi, saflere av de andre jentene i kor.

Her er avisartikkelen fra 2004

Trener Anita Ulsaker har litt mer jordnære ambisjoner for laget.

- Vi skal gjennomføre Scandia cup. Vi skal spille 2 ganger 20 minutter uten pause, og det kan gå hardt utover utholdenhet og kondisjon. Vi skal prøve å få til en treningskamp mot noen av gutta, så de får se hvor lang tid det er, sier Ulsaker.

Hun er nyinnflyttet til Hitra og et godt tilskudd til fotballen med B-trenerkurs. Sammen med seg har hun også Lena Dromnes og Hanne Lervik som trenere for de 12 jentene i alderen 14 - 16 år.

SATSER PÅ FEMTE PLASS

- Jeg ser at noen av dem har spilt med gutta, mens andre er ganske ferske, forteller Ulsaker.

Flere av jentene begynte å spille fotball aktivt da laget startet i mai og har aldri spilt en fotballkamp før i sitt tenåringsliv.

- Sånn egentlig er det vel for sent å begynne, sier Ulsaker. Selv begynte hun å spille fotball da hun var fem år.

Til høsten har jentene meldt seg på serie i sjuerfotball, men først gleder de seg til Scandia Cup i Trondheim neste uke.

- Der kan de ikke bli dårligere enn nummer fem, for det er ikke flere i pulja, sier treneren som ikke er noen tilhenger av å overdrive ambisjonene.

ARTIGERE MED BARE JENTER

- For en jente er det bra å ha spilt med guttene. Men det sosiale blir bedre med bare jenter, sier trener Anita Ulsaker. Hun innrømmer at det er litt av en syforening på treningene enkelte ganger.

Jentene i selv er ikke i tvil.

- Det er artigere med bare jenter. Det er hardere trening med guttene, men med jentene blir treningene artigere, og vi får lov til å spille mer, sier de av jentene som har spilt sammen med gutta tidligere.