Den norske etterretningstjenestens nye overvåkningsskip «Marjata» - proppet med det nyeste nye av amerikansk teknologi – gikk i dag i god marsjfart gjennom Trondheimsleia. Langs Hestvika/Sandstad ble skipet fotografert av flere av lokalavisas lesere.

"Marjata" ble, da de første bildene av henne ble kjent i fjor, beskrevet som verdens mest avanserte spionskip og etterretningstjenestens viktigste verktøy for innhenting av informasjon om russisk aktivitet i Nordområdene.

Dette fartøyet er det fjerde i rekka med samme navn og brukes i tjeneste i Barentshavet. Ifølge en artikkel i VG er Norge åpne om skipets oppgaver. Hun omtales som «overvåkningsfartøy», drives av E-tjenesten og har E-tjenestens våpenskjold på skorsteinen.

Skipet er 125 meter langt og 23 meter bredt og kostet 1,4 milliarder kroner å bygge. "Marjata" har ni iøynefallende radar-domer som fyller toppdekket. Disse inneholder avansert overvåkningsutstyr. Også innvendig er skipet ifølge VG spekket med det mest høyteknologiske spionutstyret og -systemene som er tilgjengelig.

Foto: HF-leser (send bilder til med kodeord HF YIPS til nr 2399